Pica pita recept – kako se pravi najlepša pizza pita

Sadržaj

Pica pita – specijalitet koji kombinuje dva, mnogima omiljena jela, picu i pitu.

Zbog mnoštva sastojaka i bogatog ukusa, ovaj specijalitet omiljen je na našim prostorima. Hrskava korica i sočna unutrašnjost čine da svaki zalogaj pizza pite bude pravo zadovoljstvo za nepca.

Da li vas zanima kako se pravi najlepša pizza pita?

Uz kvalitetne sastojke, kombinaciju vaših omiljenih namirnica, malo truda i vremena, na trpezu možete doneti ovo preukusno jelo! Ukoliko je do sada niste pravili, potrebni su vam provereni recepti koji će oduševiti sve one koji je probaju.

Baš zato, za vas smo pripremili detaljan recept za pica pitu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Magična pizza pita može biti vaš izbor za veće događaje, slave, rođendane, kada vam dolaze gosti, ali i za svakodnevnu porodičnu trpezu.

Pica pita sa korama – sastojci za sočnu pitu pizzu bogatog ukusa

Kao i pri pripremi gibanice, pica pita od gotovih kora dozvoljava da eksperimentišete sa sastojcima i birate one koji su vam omiljeni, te kreirate specijatet po vašoj meri. U nastavku vam dajemo spisak osnovnih sastojaka i podstičemo vas da ga dopunite drugim namirnicama po ukusu!

Sastojci:

Ukoliko vam je potrebna brza pizza pita, odlučite se za gotove kore, a ukoliko želite da se posvetite pravljenju ovog specijaliteta, pizza pita sa domaćim korama oduševiće svakoga!

Pizza pita recept – priprema po koracima

  1. Podelite kore na 3 dela za 3 rolata, tako da se svaki deo sastoji od 5 kora.
  2. Za fil umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
  3. Odvojite tri do četiri kašike ovog fila sa strane.
  4. Kačkavalj narendajte i šunku iseckajte sitno.
  5. Na podlogu stavite prvu koru, premažite je sa tri kašike fila.
  6. Ponovite postupak i sa drugom korom.
  7. Stavite 3. koru, tri kašike fila i kečap.
  8. Potom prekrijte 4. korom, pa je premažite sa tri kašike fila, dodajte deo sira, šunke i origana (tako da ostane za svaki rolat).
  9. Na kraju stavite i poslednju koru, kečap i odokativno kačkavalj (toliko da vam ostane za svaki rolat).
  10. Urolajte dobro i postavite na podmazan pleh.
  11. Istim postupkom pripremite preostala dva rolata i stavite u pleh.
  12. Premažite rolate filom koji ste izdvojili.
  13. Po želji, nakon premazivanja, možete posuti i susamom koji će doprineti još boljem ukusu.
  14. Podmažite pleh i stavite da se peče oko 40 minuta, na 200 °C.

Nakon pečenja, prekrijte krpom i ostavite malo da odstoji, isecite i poslužite uz čašu Moja Kravica jogurta.

Prijatno!

Pica pita sa pavlakom i pečurkama – rapsodija ukusa na tanjiru

Sastojci za picu pitu sa pavlakom i pečurkama:

Priprema pica pite:

  1. Pre ređanja pite, iseckajte šunku na sitno, narendajte kačkavalj, pečurke dobro operite i naseckajte, pa ih propržite. Ovakva pita ne priprema se kao klasičan rolat, već na nešto drugačiji način.
  2. Potrebno vam je 7 kora. Prvu koru raširite i poprskajte sa malo kisele vode i ulja, preko nje stavite drugu i ponovite postupak. Preko njih stavite treću koru i premažite jednom čašom kisele pavlake. Na četvrtu koru ravnomerno rasporedite naseckanu šunku, a petu premažite kečapom.
  3. Na šestu koru poređajte narendan kačkavalj, a na sedmu propržene šampinjone. Ovako nafilovane kore urolajte, pa secite na kolutove. Isečene kolutove poređajte u podmazan pleh. Umutite jaja i jednu čašu pavlake i premažite svaki komad. Na kraju pospite origanom i susamom po želji. Pecite na 200 °C dok pica pita ne porumeni, te smanjite temperaturu i dopecite. Servirajte uz dodatak Moja Kravica pavlake sa pečurkama.

Pica pita – recept pripremite uz kvalitetne sastojke

Kvalitetni sastojci su pola posla!

Kada želite da napravite najbolje specijalitete, važno je da odaberete proverene namirnice uz koje ćete postići idealnu teksturu i sjajan ukus.

Uz kvalitetne Imlek mlečne proizvode, ovaj zadatak vam neće biti težak.

Pica pita je sočna iznutra, a hrskava spolja, kao jedan od najvažnijih sastojaka treba da sadrži jogurt, stoga je Moja Kravica jogurt prepoznatljivog ukusa i odgovarajuće gustine, nepogrešiv izbor za pripremu.

Osim toga, kako svaka pica pita sadrži i kačkavalj, nećete pogrešiti sa gaudom, polutvrdim sirom blagog ukusa, kao ni sa našim popularnim trapistom, ali i Iriškim sirom punog i bogatog ukusa. Predlažemo vam da probate sva tri kačkavalja, te odaberete onaj koji zadovoljava sva vaša čula i najviše vam odgovara.

Za još sočniji ukus pizza pite, u recept dodajte i sitan sir, a ne zaboravite na neizostavne suhomesnate proizvode. Pita pica je najukusnija ukoliko se koristi šunka, ali ukoliko ste ljubitelji nešto drugačijih ukusa uvek možete dodati kulen, ćureća ili pileća prsa i druge vrste suhomesnatih proizvoda.

Ako je vaš izbor neodoljiva pica pita, recepti koje ste imali priliku da pročitate će zasigurno biti izbor kojim ćete biti više nego zadovoljni već posle prvog zalogaja. Sve što vam je preostalo jeste da kupite neophodne sastojke, odaberete recept i zasučete rukave!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.