Gauda sir Imlek

Gauda sir – ukusan i neodoljiv, sa lakoćom osvaja nepca ljudi različitih ukusa i preferencija iz celog sveta. Imlek gauda koristi se kao prilog u svakodnevici, za sendviče i mezetluke, ali i u kulinarstvu radi dobijanja preliva sa sirom ili punjenja različitih jela i namirnica. Probajte Imlek gaudu i saznajte zbog čega ona važi za jedan od najradije korišćenih sireva u mnogim domaćinstvima.

Tabela sa nutritivnim vrednostima na 100g proizvoda:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
29g 28,5g 1,5g 1,595 kj / 381 kcal

Gauda sir - kalorije i nutritivni sastav na 100g proizvoda

Imlek gauda je polutvrdi punomasni sir sa 45% masti u suvoj materiji. Slastan i bogat mlečnim mastima, gauda sir daje pun ukus svakom jelu.

Imlek gauda u pakovanjima od 1kg i 2.5kg​

Naša Gauda je dostupna u pakovanjima od 1kg i 2.5kg, što omogućava da uživate u njenom ukusu nabavljajući je skladno svojim potrebama. Velika pakovanja gaude predviđena su radi stvaranja mogućnosti za potrošače da gauda sir u svom obližnjom marketu nabave na meru i kupovinu gaude u potpunosti prilagode svojim potrebama. Verujemo da je kvalitetan gauda sir osnovna namirnica i sastavni deo ukusnih obroka i zato se trudimo da vam obezbedimo najbolje.

Imlek gauda sir 1kg

Imlek gauda sir 2.5 kg

Pitali ste nas o Imlek gauda siru

Gauda sir je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih sireva na svetu. Njegova priča počinje u Holandiji, ali se brzo proširila širom sveta. Gauda je lako stekla svetsku popularnost zbog karakterističnog ukusa i raznolikih mogućnosti upotrebe. Ovaj sir je polutvrdi sir s mekanim, kremastim unutrašnjim delom i čvrstom, glatkom korom. Ono što ga čini posebnim je njegova bogata aroma i blag, orašast ukus.
Gauda sir datira iz 12. veka u Holandiji, gde je prvi put proizveden u regiji Gouda, odakle dolazi i poreklo ovog imena. Originalna receptura i metode proizvodnje gaude su se vremenom usavršavale, rezultirajući jedinstvenim proizvodom koji danas poznajemo kao sir gauda. Tradicionalno se pravi od kravljeg mleka.
Gauda sir je izuzetno fleksibilan u kuhinji i savršeno se slaže s raznim jelima i sastojcima. Evo nekoliko sjajnih načina kako ga možete koristiti:
  • Gauda sir je odličan izbor za sendviče, posebno u kombinaciji sa svežim povrćem i aromatičnim umacima; 
  • Poslužite gaudu na dasci sa grožđem, orašastim plodovima i krekerima kada god zaželite da napravite elegantno i ukusno meze i nećete pogrešiti;
  • Koristite Imlek gauda sir za pripremu ukusnih sendviča;
  • Dodajte rendanu gaudu u vaše omiljene paste kako biste dobili kremastu i ukusnu teksturu;
  • Gauda se odlično slaže i sa svežim salatama i voćem, pružajući dodatnu slojevitost njihovom ukusu.

Recepti sa gaudom

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.