Hladne kafe – Recepti za ledenu kafu u kojoj ćete uživati

Sadržaj

Hladna kafa tokom vrelog letnjeg dana – ima li boljeg osveženja?

Istinski ljubitelji kafe bi rekli da nema.

Jutarnja ledena kafa ili svež napitak nakon napornog radnog dana, pravo je okrepljenje i izvor energije koji pomaže da završimo svoje obaveze sa puno elana. Osim toga, ovo osvežavajuće piće je zadovoljstvo za sva čula!

Ako želite da pronađete inspiraciju za pripremu hladne kafe na različite načine i unesete dašak svežine u letnje dane, nastavite sa čitanjem našeg teksta i odaberite recept za hladnu kafu po vašem ukusu!

Autentična hladna kafa zahteva kvalitetne sastojke

Priprema ledene kafe nije zahtevna. Potrebno vam je uglavnom malo vremena i svega nekoliko sastojaka.

Ipak, važno je kakve sastojke birate.

Moja Kravica mleko za kafu – neizostavan sastojak za pun ukus hladne kafe

Moja Kravica mleko za kafu je pravi izbor za vaš okrepljujući napitak.

Šta je to što ga čini idealnim izborom?

Svojom gustinom i punoćom ukusa doprineće bogatom ukusu kafe i učiniti da uživate u svakom gutljaju. Ukoliko ste ljubitelji pene, ovo mleko pomoći će vam da svaki napitak učiniti još penastijim.

Izbor kafe zavisi od vas.

Razmislite da li uživate u neutralnijem ukusu, slatkim kafama ili preferirate intenzivnije, gorke ukuse, te na osnovu toga pripremite vaše piće. Podstičemo vas da eksperimentišete i oprobate se u pripremi recepata, te vrelo leto učinite prijatnijim uz napitak koji okrepljuje!

Pogledajte recepte koje smo pripremili za vas, a ukoliko tražite još recepata za kafe, pročitajte ovaj tekst na tu temu.

Jednostavna ledena kafa – recept za užurbane dane

Poznati brend instant kafe mnogima je postao omiljen, pa je tako za hladan nes, recept izuzetno tražen i veoma jednostavan. Pogledajte naš predlog za jednostavnu ledenu kafu sa svega nekoliko sastojaka.

Nakon brze pripreme možete je sipati u svoj termos i piti sa nogu, na putu do posla ili šetnju gradom!

Sastojci:

  • 1 puna kašičica – 2 kašičice instant kafe (po ukusu)
  • 1,5 dl Moja Kravica mleka za kafu
  • 3-4 kockice leda
  • Šećer po ukusu
  • Šlag po ukusu
  • Malo vruće vode

Priprema:

Ako ste ljubitelji instant kafe poznatog brenda, treba da znate da je tajna za ukusan hladan nes upravo u pripremi! U dugu usku čašu stavite instant kafu u količini koja odgovara vašem ukusu i sipajte malo vruće vode, toliko da prelije kafu. Ako volite slatku kafu dodajte i malo šećera. Zatim dobro umutite mutilicom ukoliko ste ljubitelji pene, a ako volite hladnu kafu bez pene, mutite kašičicom do topljenja sastojaka. Stavite kockice leda u umućen napitak.

Nakon toga je vreme za dodavanje mleka. Čašu malo nagnite i polako sipajte mleko tako da pena ostane čvrsta. Vaša hladna kafa je spremna! Ako želite da dekor i ukus budu na još višem nivou, dodajte šlag.

Uživajte!

Ice kafa sa sladoledom – zadovoljstvo za sva čula

Napitak koji se po svom ukusu graniči sa dezertom, ice kafa sa sladoledom je idealan spoj kafe i čokolade za sve koji uživaju u slatkim, neobičnim mešavinama ukusa.

Ova hladna kafa je sjajno letnje osveženje koje će probuditi sva vaša čula. Ukoliko se ne ubrajate u ljubitelje čokolade, možete upotrebiti i sladoled od vanile.

Sastojci:

Priprema:

U visoku čašu stavite instant kafu po izboru i šećer po ukusu. Sipajte malo vruće vode i umutite kašičicom dok se kafa i šećer ne istope. Dodajte hladno Moja Kravica mleko za kafu i stavite napitak nakratko u frižider da se ohladi. Na dno nove čaše stavite kuglu sladoleda i prelijte je kafom izvađenom iz frižidera.

Na vrh dodajte šlag po ukusu, pospite čokoladne mrvice i uživajte u jednostavnom letnjem napitku!

Hladni latte macciato – kremasti užitak punog ukusa

Ice kafa sa najvećim udelom mleka zadovoljiće apetite svih koji uživaju u kremastim napicima blagog ukusa. Pogledajte recept koji smo pripremili za vas i uživajte u hladnom latte macciatu kod kuće.

Sastojci:

  • 1,5 – 2 kašičice instant kafe
  • Malo vruće vode
  • Oko 220 ml hladnog Moja Kravica mleka za kafu
  • 8 – 10 kockica leda
  • Šećer po ukusu

Priprema:

Za ovaj recept potrebne su dve čaše, jedna manja i jedna veća (visoka i uska) u koju ćete servirati kafu, kao i ručni ili električni mikser i posuda za mućenje. U manju čašu stavite kašičicu instant kafe, vruću vodu i šećer po ukusu. Dobro umutite kašičicom dok se sastojci ne sjedine.

U manju posudu odvojite 50 ml mleka i umutite ga tako da dobijete penu. Potom u visoku čašu stavite kockice leda, pa ostatak hladnog mleka, prelijte penom koju ste napravili, a potom dodajte mešavinu instant kafe.

Osim što ćete uživati u ukusu ove kafe, ona će vas zasigurno oduševiti i svojim izgledom i bojama koje se prelivaju!

Ledena kafa – recept za hladnu tursku kafu za ljubitelje intenzivnih ukusa

Ako volite domaću tursku kafu, onda je ovo piće intezivnog ukusa i jednostavne recepture pravi izbor za vas. Uz svega par sastojaka i malo truda, ispred vas će se naći hladna turska kafa jednako intenzivnog ukusa, ali nešto drugačije teksture.

Sastojci:

Priprema:

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebno nešto više vremena, pa prvi deo pripreme možete obaviti ujutru, kako biste popodne imali pripremljen napitak.

Ugrejte vodu do ključanja, dodajte dve pune kašičice domaće kafe, dobro promešajte i vratite na ringlu nekoliko sekundi. Skuvanu kafu sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Kada je napitak potpuno hladan, sipajte ga u kalup za kockice led i stavite u zamrzivač.

Nakon što su kockice zaleđene, izvadite ih iz kalupa i dobro izblendajte tako da ostanu sitni komadi leda. Pred kraj blendanja dodajte mleko i izblendajte još nekoliko sekundi. Pripremljen napitak sipajte u usku visoku čašu, na vrh dodajte šlag po ukusu i uživajte!

Mogućnosti za pripremu kafa sa ledom su bezbrojne.

U zavisnosti od vašeg ukusa i preferencija, budite slobodni da eksperimentišete i kreirate pravo letnje kofeinsko zadovoljstvo. Uz Moja Kravica mleko za kafu, ovaj zadatak biće vam još jednostavniji!

Nadamo se da vam je naš tekst bio inspirativan i da ste pronašli idealan napitak koji ćete već danas spremiti.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.