Donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana socijalne pravde

Sadržaj

Beograd, 23. februar 2021. godine – Po preporuci i uz podršku grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kompanija Imlek je povodom Svetskog dana socijalne pravde donirala mlečne proizvode Prihvatilištu za decu Beograda i Prihvatilištu za stara i odrasla lica.

 

Svetski dan socijalne pravde predstavlja priliku da se društvo podseti da je ona moguća jedino ako se zajedničkim snagama radi na iskorenjivanju rodne nejednakosti, siromaštva, nezaposlenosti i nasilja. U skladu sa tim, i sa željom da najugroženijem stanovnišvu pruži podršku, Imlek je najmlađim i najstarijim stanovnicima koji borave u prihvatilištima donirao pakete mlečnih proizvoda – jogurta i mleka. Mališanima iz Prihvatilišta za decu, kako bi im obezbedio zdravo i srećno odrastanje na koje svako dete ima pravo, a odraslima i starima iz Prihvatilišta za stara i odrasla lica, kako bi im pokazao da neko uvek misli na njih i pruža im podršku.

 

„Poznato je da Imlek kontinuirano vodi računa o najmlađima i posebnu pažnju posvećuje upravo njihovom zdravom i srećnom odrastanju, a Svetski dan socijalne pravde predstavlja idealan povod da istaknemo ljudsko dostojanstvo, stabilnost i socijalni mir kao imperative, i osvrnemo se i na odrasla i stara lica, kojima je podrška neophodna. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu grada Beograda, realizujemo ovu donaciju i obradujemo najmlađe i najstarije stanovnike mlečnim proizvodima. Verujemo da ćemo na ovaj način podstaći sve one koji su u mogućnosti, da se osvrnu na one kojima je ovakav vid podrške neophodan. Ova donacija predstavlja samo još jednu u nizu mnogobrojnih koje smo do sada realizovali i koje imamo u planu za naredni period“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

 

„Dan socijalne pravde je prilika da se društvo podseti da je ona moguća jedino ako se zajedno radi na  iskorenjivanju siromaštva, rodne nejednakosti, nezaposlenosti i nasilja. Na primeru grada Beograda, može se na najbolji način pokazati kako se stvara pristupačniji ambijent za zadovoljavanje potreba ranjivih  grupa građana, kao što su  siromašni, socijalno ugroženi građani, osobe sa invaliditetom, žene i deca žrtve nasilja u porodici, romska populacija. Zadovoljavanjem njihovih potreba kroz konkretne mere i aktivnosti, grad Beograd pokazuje kako se  na mikro planu, racionalnom raspodelom ukupnih kapaciteta Grada stvara pravednije društvo. Nastojimo da pružimo pomoć i podršku onima kojima je to najpotrebnije, a to su deca iz Prihvatilišta za decu i stara i iznemogla lica koja borave u Prihvatilištu za stare. Ispred grada Beograda zahvalila bih se kompaniji Imlek što već dugi niz godina vodi računa o našim korisnicima, a ovom donacijom su obradovali mališane iz Prihvatilišta za decu i naše korisnike iz Prihvatilišta za odrasle  i još jednom potvrdili  svoje mesto među društveno odgovornim preduzećima koja ne zaboravljaju i ne zanemaruju one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovom prilikom bih pozvala i ostale društveno odgovorne kompanije da pokažu humanost na delu i slede primer kompanije Imlek i svojim donacijama utiču na unapređenje kvaliteta života socijalno ugroženih stanovnika“, rekla je Nataša Stanisavljević, gradski sekretar za socijalnu zaštitu.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.