ŽLIKROFI

  • 120 min.
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 250g T550 brašna

  • 2 jaja

  • 1dl vode

  • 200g krompira

  • 50g dimljene slanine

  • ulje

  • 1-2 glavice crvenog luka

  • Origano

  • Vlašac

  • So

  • Biber

  • Sir

  • Moja Kravica pavlaka za kuvanje 10%mm


Priprema

  1. Od brašna, jaja i vode zamesiti mekše testo, kao za rezance. Pustiti da odstoji 20 minuta.

  2. Testo razviti u pravougaonik. Na odgovarajućim razmacima na testo staviti nadev u obliku kuglice.

  3. Zatim testo prerezati po dužini i popreko između nadeva. Tako dobijene četvrtine preklopiti u trougao, istisnuti po rubovima.

  4. Žlikrofe kuvati u vreloj usoljenoj vodi pet minuta, dok ne isplivaju na površinu.

  5. Žlikrofe izvaditi u tiganj i preliti pavlakom za kuvanje, dodati začine po želji i sir. Kada se sastojci sjedine, servirati jelo i posuti vlašcem.

Priprema nadeva:

  1. Kuvanom i pasiranom krompiru dodati propržen sitno seckani luk i slaninu. Dodati začine i seckani vlašac.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.