Sastojci
250g T550 brašna
2 jaja
1dl vode
200g krompira
50g dimljene slanine
ulje
1-2 glavice crvenog luka
Origano
Vlašac
So
Biber
Sir
Moja Kravica pavlaka za kuvanje 10%mm
Priprema
Od brašna, jaja i vode zamesiti mekše testo, kao za rezance. Pustiti da odstoji 20 minuta.
Testo razviti u pravougaonik. Na odgovarajućim razmacima na testo staviti nadev u obliku kuglice.
Zatim testo prerezati po dužini i popreko između nadeva. Tako dobijene četvrtine preklopiti u trougao, istisnuti po rubovima.
Žlikrofe kuvati u vreloj usoljenoj vodi pet minuta, dok ne isplivaju na površinu.
Žlikrofe izvaditi u tiganj i preliti pavlakom za kuvanje, dodati začine po želji i sir. Kada se sastojci sjedine, servirati jelo i posuti vlašcem.
Priprema nadeva:
Kuvanom i pasiranom krompiru dodati propržen sitno seckani luk i slaninu. Dodati začine i seckani vlašac.
Prijatno!