Tajna dobre čorbe je u tome da skuvate mešavinu povrća koje se lepo slaže. Dakle, tu su uvek luk, krompir i šargarepa – a sve ostalo je stvar volje i trenutne želje. Tajna još bolje čorbe jeste u tome da sve skuvate sa manje vode, pa izblendirate tako da se dobije gusta masa. To više nije čorba, već potaž, što na francuskom znači „gusta supa”. Dakle kuvate istu stvar, samo je zovete malo zanimljivijim imenom.
Sastojci
Glavica brokolija
Šargarepa
Koren peršuna
Pola korena celera
Krompir
Maslinovo ulje
Žumance
250 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje
So i biber
Priprema
Odvojte cvetiće brokolija, a ostalo povrće iseckajte, pa ga propržite na maslinovom ulju. Nalijte vodom, začinite, pa kuvajte dok povrće ne bude kuvano. Umutite žumance i pomešajte ga sa Moja Kravica Kuhinjica pavlakom za kuvanje. Čorbu sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku – pa sve dobro izblendirajte.
SAVET: Začini prilikom serviranja? U svaki tanjir dodajte kašku ulja od semenki bundeve i seckane orahe. Ili se poigrajte ukusom Pekorina koji ste narezali ljuštilicom za krompir na tanke listiće.