Zapečeni karabataci sa karfiolom

  • 30 min
    Vreme spremanja
  • Laka
    Težina recepta
Sadržaj

Sastojci

  • 1 Moja Kravica pavlaka sa šunkom

  • 6 karabataka

  • 1 manji karfiol

  • 3 kašike ulja

  • Kašika slatke crvene paprike

  • Kašika soli

  • Pola kašike biber

  • Pola kašike suvog peršuna

  • Sveži ruzmarin


Priprema

  1. Karabatake začiniti sa paprikom, soli, biberom i peršunom, pa preliti sa kašikom ulja i ostaviti po strani.

  2. Karfiol naseckati na manje komade i postaviti u pleh za pečenje. Začiniti ih sa malo soli i bibera.

  3. Postaviti karabatake u pleh, preliti sve sa malo ulja i ušuškati grančice svežeg ruzmarina između mesa.

  4. Peći na 220 °C dok karfiol ne postane zlatne boje, a karabatak pečen.

  5. Po potrebi u toku pečenja prekriti pleh folijom, ukoliko prebrzo gori.

  6. Služiti toplo uz dodatak Moja Kravica pavlake sa šunkom.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.