☀️Stiže lepo vreme a samim tim i lagani recepti poput zapečenih rolnica od tikvica!
Sastojci
2 tikvice
2 čena belog luka
1 jaje
500 g pasiranog paradajza
200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20% mlečne masti
300g Imlek Gaude
1 vezica mirođije
So i biber po ukusu
Priprema
Napravite tanke listove od tikvica pomoću noža ili pilera, posolite i sačekajte 5 minuta da so izvuče vodu iz tikvica.
U odvojenoj posudi sjedinite 250g Imlek Gaude, 1 jaje, beli luk i mirođiju.
Napravite rolnice tako što u 3 lista od tikvica stavite kašičicu smese, urolajte i položite rolnicu na papir za pečenje u tepsiju.
Prelijte poređane rolnice pasiranim paradajzom, Moja Kravica pavlakom za kuvanje od 20% MM i preko pospite izrendanu Imlek Gaudu.
Pecite rolnice na 220°C narednih 25 minuta.
Prijatno!