Zapečene rolnice od tikvica

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

☀️Stiže lepo vreme a samim tim i lagani recepti poput zapečenih rolnica od tikvica!

Sastojci

  • 2 tikvice

  • 2 čena belog luka

  • 1 jaje

  • 500 g pasiranog paradajza

  • 200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20% mlečne masti

  • 300g Imlek Gaude

  • 1 vezica mirođije

  • So i biber po ukusu


Priprema

  1. Napravite tanke listove od tikvica pomoću noža ili pilera, posolite i sačekajte 5 minuta da so izvuče vodu iz tikvica.

  2. U odvojenoj posudi sjedinite 250g Imlek Gaude, 1 jaje, beli luk i mirođiju.

  3. Napravite rolnice tako što u 3 lista od tikvica stavite kašičicu smese, urolajte i položite rolnicu na papir za pečenje u tepsiju.

  4. Prelijte poređane rolnice pasiranim paradajzom, Moja Kravica pavlakom za kuvanje od 20% MM i preko pospite izrendanu Imlek Gaudu.

  5. Pecite rolnice na 220°C narednih 25 minuta.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.