Zapečene pene

  • 30 min.
    Vreme spremanja
Sadržaj

🌱 U ukupnoj količini otpadaka hrane najveći udeo ipak čini otpad čije je nastajanje moguće sprečiti, i to kvalitetnim upravljanjem.

🍝 Prakričan primer: Ako vam je ostalo piletine od porodičnog ručka, ne bacajte je već iskoristite za sledeći obrok i spremite zapečene pene!

Sastojci

  • 250g paste koja nije iskorišćena

  • 300 g belog mesa

  • 800 g pasiranog paradajza

  • 200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20% mlečne masti

  • 250 g Imlek Gaude

  • 2 čena belog luka

  • Suvi bosiljak i origano

  • So i biber po ukusu


Priprema

  1. Na tiganju propržite beli luk, dodajte pasirani paradajz, Moja Kravica pavlaku za kuvanje od 20% MM, origano, so i biber. Kuvajte na blagoj vatri narednih 5 minuta.

  2. Sjedinite pene i pileće belo meso u tiganju. Prelijte sve sosom i odozgo izrendajte Imlek gaudu i dodajte svežeg bosiljka.

  3. Zapecite pene na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.