🌱 U ukupnoj količini otpadaka hrane najveći udeo ipak čini otpad čije je nastajanje moguće sprečiti, i to kvalitetnim upravljanjem.
🍝 Prakričan primer: Ako vam je ostalo piletine od porodičnog ručka, ne bacajte je već iskoristite za sledeći obrok i spremite zapečene pene!
Sastojci
250g paste koja nije iskorišćena
300 g belog mesa
800 g pasiranog paradajza
200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20% mlečne masti
250 g Imlek Gaude
2 čena belog luka
Suvi bosiljak i origano
So i biber po ukusu
Priprema
Na tiganju propržite beli luk, dodajte pasirani paradajz, Moja Kravica pavlaku za kuvanje od 20% MM, origano, so i biber. Kuvajte na blagoj vatri narednih 5 minuta.
Sjedinite pene i pileće belo meso u tiganju. Prelijte sve sosom i odozgo izrendajte Imlek gaudu i dodajte svežeg bosiljka.
Zapecite pene na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Prijatno!