Zapečena piletina sa bundevom

  • 65 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 1,6 kg bundeve, oljuštene bez semena i krupno isečene

  • 300 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 800g pilećeg belog mesa, isečenog na tračice

  • 1 praziluk, tanko isečen

  • 2 čena belog luka, sitno iseckana

  • 125 ml belog vina

  • 125 ml Moja Kravica krem sira

  • 185 ml pilećeg bujona

  • 1 kašika seckane žalfije, plus dodatno za posipanje

  • 3 šolje bebi spanaća

  • 25 g rendanog Imlek Edamer sira


Priprema

  1. U ključaloj vodi kuvajte bundevu 15 minuta, ili dok ne omekša. Ocedite je, izgnječite, dodajte 80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje i ostavite sa strane.

  2. U međuvremenu zagrejte ulje u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 2 – 3 minuta na svakoj strani, pa prebacite na tanjir. U isti tiganj dodajte praziluk i beli luk, smanjite temperaturu i pržite uz mešanje 2 minuta. Dodajte vino, Moja Kravica krem sir, pileći bujon, ostatak Moja Kravica pavlake za kuvanje i sve dobro promešajte. Vratite piletinu zajedno sa seckanom žalfijom u tiganj, začinite i dinstajte oko 5 minuta, ili dok se smesa ne zgusne. Dodajte spanać i promešajte.

  3. Zagrejte rernu na 200/180 stepeni sa uključenim ventilatorom. Prebacite piletinu i sos iz tiganja u posudu za pečenje. Odozgo ravnomerno stavite kašu od bundeve i pecite 20 minuta ili dok bundeva ne dobije zlatnu boju.Pospite Edamer sir i ostatkom seckane žalfije, dodajte malo ulja i pecite još 10 minuta.

  4. Ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.