Sastojci
1,6 kg bundeve, oljuštene bez semena i krupno isečene
300 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
1 kašika maslinovog ulja
800g pilećeg belog mesa, isečenog na tračice
1 praziluk, tanko isečen
2 čena belog luka, sitno iseckana
125 ml belog vina
125 ml Moja Kravica krem sira
185 ml pilećeg bujona
1 kašika seckane žalfije, plus dodatno za posipanje
3 šolje bebi spanaća
25 g rendanog Imlek Edamer sira
Priprema
U ključaloj vodi kuvajte bundevu 15 minuta, ili dok ne omekša. Ocedite je, izgnječite, dodajte 80 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje i ostavite sa strane.
U međuvremenu zagrejte ulje u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 2 – 3 minuta na svakoj strani, pa prebacite na tanjir. U isti tiganj dodajte praziluk i beli luk, smanjite temperaturu i pržite uz mešanje 2 minuta. Dodajte vino, Moja Kravica krem sir, pileći bujon, ostatak Moja Kravica pavlake za kuvanje i sve dobro promešajte. Vratite piletinu zajedno sa seckanom žalfijom u tiganj, začinite i dinstajte oko 5 minuta, ili dok se smesa ne zgusne. Dodajte spanać i promešajte.
Zagrejte rernu na 200/180 stepeni sa uključenim ventilatorom. Prebacite piletinu i sos iz tiganja u posudu za pečenje. Odozgo ravnomerno stavite kašu od bundeve i pecite 20 minuta ili dok bundeva ne dobije zlatnu boju.Pospite Edamer sir i ostatkom seckane žalfije, dodajte malo ulja i pecite još 10 minuta.
Ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.
Prijatno!