Sastojci
1 kašika maslinovog ulja
1 praziluk, tanko naseckan
250 g seckane slanine
2 kašike običnog brašna
160 ml Moja Kravica dugotrajnog mleka
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
100 g kukuruza
80 g rendanog Imlek Edamer sira
120 g rendanog Imlek Iriškog sira
1 velika lepinja
Ekstra hrskav hleb za posluživanje
So
Biber
Priprema
Zagrejte rernu sa ventilatorom na 180 stepeni.
U tiganj na srednjoj vatri dodajte ulje i praziluk, pa mešajući pržite 2 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i sačekajte dok ne dobije blagu boju.
Dodajte brašno, promešajte i uklonite tiganj sa vatre. U tiganj zatim dodajte Moja Kravica dugotrajno mleko i Moja Kravica pavlaku za kuvanje, pa vratite na vatru 3 – 4 minuta da se smesa zgusne. Umešajte zatim kukuruz, Imlek Iriški sir, začinite solju i biberom i sklonite tiganj sa vatre.
Odrežite vrh lepinje i izvadite sredinu, ostavljajući koricu 2 – 3 cm debljine. Izvadite i meki deo iz odsečenog dela (poklopca).
Pleh za pečenje obložite sa dva velika lista folije ukrštene jedna prema drugoj i u sredinu stavite pek papir.
Stavite lepinju u sredinu, pa sipajte do pola smesu iz tiganja i dodajte rendani Imlek Edamer sir. Zatim sipajte i ostatak smese, dodajte ponovo Imlek Edamer sir i poklopite lepinju ranije isečenim delom.
Umotajte pogaču sa folijom i pek papirom i pecite 40 minuta ili dok lepinja ne postane hrskava, a sir se rastopi. Poslužite sa hrskavim hlebom.
Prijatno!