Zanimljivi recepti sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Sadržaj

Puding od bundeve

Sastojci:

  • 800g bundeve, presečene uzdužno na pola
  • Dve kašike ulja
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • Kašičica cimeta
  • Pola kašičice muskatnog oraščića
  • Četvrtina kašičice mlevenog đumbira
  • Prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 150g smeđeg šećera
  • 40g gustina

Postupak:

Bundevu staviti u pleh obložen papirom za pečenje, preliti uljem i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni dok ne omekša, uz povremeno rotiranje (40min).

Kada se bundeva prohladi, izvaditi meso i izblendati ga ručnim mikserom i ostaviti po strani.

U srednjoj šerpi pomešati 400ml pavlake za kuvanje, pire od bundeve, vanilu, začine i so. Kuvati na srednjoj temperaturi dok smesa ne proključa.

U drugoj posudi umutiti mikserom jaja i šećer pa dodati gustin i preostalih 100ml pavlake za kuvanje. U ovu smesu polako dodavati vrelu smesu sa pireom od bundeva, konstantno muteći.

Kada konačno sve pomešate, vratite nazad sve u šerpu pa zagrevajte mešajući dok se smesa blago ne zgusne (desetak minuta). Razlijte smesu u čaše i ohladite pred služenje.

Riblji filet sa krompirom

Sastojci:

  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, izgnječenog
  • 2 kašike soka od limuna
  • Malo sveže naseckanog peršuna
  • So i biber po ukusu
  • 300g fileta pastrmke
  • 600g krompira, oljuštenog i iseckanog na kolutove
  • 1 crveni luk iseckan na kolutove
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 100g rendane gaude

Postupak:

Pripremiti marinadu od ulja, belog luka, limuna, peršuna, soli i bibera pa premazati ribu i ostaviti je po strani.

Krompir staviti da se bari u posoljenoj vodi, dok ne omekša (desetak minuta).

U pekač poređati polovinu krompira na dno sa polovinom crvenog luka, preko polegnuti ribu i preliti polovinom pavlake za kuvanje.

Poređati preostali krompir i crveni luk, zaliti ostatkom pavlake za kuvanje, posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti kačkavaljem i peršunom pa peći na 200o do 30 minuta.

Služiti toplo uz limun.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.