Puding od bundeve
Sastojci:
- 800g bundeve, presečene uzdužno na pola
- Dve kašike ulja
- 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- Kašičica cimeta
- Pola kašičice muskatnog oraščića
- Četvrtina kašičice mlevenog đumbira
- Prstohvat soli
- 3 jaja
- 150g smeđeg šećera
- 40g gustina
Postupak:
Bundevu staviti u pleh obložen papirom za pečenje, preliti uljem i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni dok ne omekša, uz povremeno rotiranje (40min).
Kada se bundeva prohladi, izvaditi meso i izblendati ga ručnim mikserom i ostaviti po strani.
U srednjoj šerpi pomešati 400ml pavlake za kuvanje, pire od bundeve, vanilu, začine i so. Kuvati na srednjoj temperaturi dok smesa ne proključa.
U drugoj posudi umutiti mikserom jaja i šećer pa dodati gustin i preostalih 100ml pavlake za kuvanje. U ovu smesu polako dodavati vrelu smesu sa pireom od bundeva, konstantno muteći.
Kada konačno sve pomešate, vratite nazad sve u šerpu pa zagrevajte mešajući dok se smesa blago ne zgusne (desetak minuta). Razlijte smesu u čaše i ohladite pred služenje.
Riblji filet sa krompirom
Sastojci:
- 5 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, izgnječenog
- 2 kašike soka od limuna
- Malo sveže naseckanog peršuna
- So i biber po ukusu
- 300g fileta pastrmke
- 600g krompira, oljuštenog i iseckanog na kolutove
- 1 crveni luk iseckan na kolutove
- 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 100g rendane gaude
Postupak:
Pripremiti marinadu od ulja, belog luka, limuna, peršuna, soli i bibera pa premazati ribu i ostaviti je po strani.
Krompir staviti da se bari u posoljenoj vodi, dok ne omekša (desetak minuta).
U pekač poređati polovinu krompira na dno sa polovinom crvenog luka, preko polegnuti ribu i preliti polovinom pavlake za kuvanje.
Poređati preostali krompir i crveni luk, zaliti ostatkom pavlake za kuvanje, posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti kačkavaljem i peršunom pa peći na 200o do 30 minuta.
Služiti toplo uz limun.