Da li ste uvek spremni za iznenadne goste? Trebalo bi da budete, čak i onda kad vaši prijatelji nemaju naviku da vas iznanade često. Ne samo zato što je lepo da znate da ste spremni za njih, već i zato što vama mogu da zatrebaju „zalihe” kad upadnete u gužvu i ne stignete da odete u nabavku. Sve sastojke iz ovog recepta možete imati kod kuće, u rezervi, jer ili dugo traju, ili mogu da se zamrznu. Ako kupite testeninu, crni i beli luk najčešće imate u kući, ostaje vam još paradajz pire i vakumirana šunka, koja takođe može duže da bude u frižideru.
Što se neutralne pavlake za kuvanje Moja Kravica Kuhinica tiče – ona bukvalno napravi čudo! Čak i onda kad imate najskrominj mogući izbor namirnica od kojih spemate sos za testeninu, ova pavlaka je ključni sastojak koji skromno začas pretvori u fantastično.
I naravno, ona neotvorena može da stoji u vašem frižideru mesecima. Sakrijte jednu u neki kutak frižidera – i više nećete imati problema!
Sastojci
400 g testenine po izboru
Pola crnog luka
2 čena belog luka
100 g dimljene šunke
Kašika koncentrata paradajza
Trećina kocke za supu
250 ml Moja Kravica Kuhinjica Pavlake za kuvanje
Feferone seckane na kolutiče po ukusu
Bosiljak
Maslac Moja Kravica
So, biber
Opciono: cherry paradajz i Pekorino za serviranje
Priprema
Stavite vodu za testeninu da se zagreva i počnite da pravite sos.
Uključite još jednu ringlu, pa zagrejte maslac u drugom loncu ili dubljem tiganju. Iseckajte luk na kockice, a šunku na listiće. Na maslacu izdinstajte luk, pa dodajte šunku i feferone. Pržite nekoliko minuta i ubacite 1 dl vode, kocku i koncentrat paradajza. Kuvajte 5 minuta. Dodajte Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje, posolite, pobiberite i ostavite da se sos ukuva.
Kad voda za testeninu provri, ubacite testeninu. Kad se skuva, procedite je, pa ubacite je u posudu u kojoj je sos. Kuvajte kratko zajedno i poslužite. Ukrasite cherry paradajzom i, po želji, rendanim pekorino sirom.