Sastojci
350g mlevenog keksa
110g Moja Kravica otopljenog maslaca
80g putera od kikirikija
3 kašičice kakao praha
300g šećera
50g Moja Kravica maslaca, iseckanog na kockice
250ml Moja Kravica slatke pavlake
100g kikirikija, krupno naseckanog
200g tamne čokolade ili čokolade za kuvanje
Priprema
Pomešati keks, maslac, puter od kikirikija i kakao (po potrebi dodati par kapi mleka) i smesu utisnuti u kalup za tart (dimenzija 31x21cm) pa ga ostaviti po strani.
Otopiti šećer u manjoj šerpi, na početku samo blago tresti šerpu, pa kada šećer krene da se topi krenuti sa povremenim mešanjem dok se sav šećer ne otopi. Dodati maslac i kada se otopi uliti slatku pavlaku, malo po malo, konstantno mešajući smesu. Skinuti sa ringle i ostaviti po strani da se prohladi pa ubaciti kikiriki i dobro promešati. Izliti karamel u tart i ostaviti da se stegne (u frižideru na par sati).
Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ravnomerno izliti preko karamel smese. Ostaviti da se stegne u frižideru pa služiti prohlađeno.