Svinjski kare u sosu od zelenog bibera

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Od kuhinje u kojoj su naše bake i mame koristile samo jednu vrstu bibera, onaj klasičan crni – došli smo do divne ponude različitih biberastih ukusa za naša jela.
Tu je nežni roze biber koji ponekad završi i u kolačima, ali i upečatljivi beli – zaslužan za oštrinu kineske ljuto-kisele supe. Ima i onih koji su osvežavajući, poput mente, pa i onih koji izgledaju kao mini-šišarke, toliko lepe da vam je žao da ih sameljete!
Na počasnom mestu je svakako i ljubimac svih onih koji vole meso − zeleni biber. Njegova osvežavajuća ljutina je prepoznata od šefova koji na meniju imaju biftek, pa je biftek u krem sosu sa zelenim biberom umalo postao obavezna stavka u restoranima.
Svakako, ovaj ljutkasti sos nije rezervisan samo za najskuplje komade junetine! Treba ga isprobati i sa drugim vrstama mesa, jer sjajno ide i uz svinjsko meso, posebno uz kare

Sastojci

  • 400 g svinjskog karea, isečenog na tanje šnicle

  • 1 puna kašika Moja Kravica maslaca

  • 1 manji crveni luk, sitno iseckan

  • 80 ml pileće supe

  • 120 ml Moja Kravica Kuhinjica neutralne pavlake

  • 1 puna kašika Dižon ili drugog ljutog senfa

  • 1 – 1.5 ravna kašika sveže i krupnije smrvljenog zelenog bibera (zavisi koliko volite da bude ljuto)

  • So i mleveni crni biber

  • Za serviranje: prethodno skuvan pirinač ili integralni pirinač

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

  2. Začinite šnicle sa obe strane solju i crnim biberom.

  3. Rastopite maslac na dobro zagrejanom tiganju pa ih kratko, samo po minut, propržite sa obe strane – tek da dobiju boju. Stavite ih na tanak pleh prekriven papirom za pečenje, pa ubacite u rernu na 15-20 minuta.

  4. U međuvremenu, u istom tiganju u kome se pržilo meso, propržite crveni luk. Kad je omekšao, sipajte supu i ostavite nekoliko minuta da se tečnost redukuje. Sada dodajte senf, pa sipajte pavlaku i dodajte zeleni biber. Posolite, po želji.

  5. Servirajte meso uz pirinač i sos, a ukrasite svežim ili suvim vlašcem.

  6. SAVET: Kao zamenu za kare, ako volite mekše komade mesa i želite bržu propremu jela – možete da koristite svinjski file. Isecite ga na medaljone debele oko 2 cm i ostavite u rerni samo 5 minuta. Fileu je to dovoljno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.