Svinjski file u sosu od senfa

  • 40 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 2 komada svinjskog filea (do 500g)

  • So i biber po ukusu

  • 30g Moja Kravica maslaca

  • 1 kašičica gustina

  • 1 kašika dižon senfa

  • 1 kašika senfa

  • 250ml Moja kravica pavlake za kuvanje

  • Malo sveže majčine dušice


Priprema

  1. Odstraniti masnoću i žilice sa filea pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu.

  2. U vatrostalnom tiganju otopiti maslac i zapeći file sa svih strana. Prebaciti tiganj u rernu na 200 stepeni da se meso ispeče (do 20min). Kada se meso ispeklo, izvaditi ga na dasku da odmori do 5 minuta pre sečenja.

  3. U isti tiganj dodati gustin i senfove i zagrejati smesu brzim mešanjem na srednjoj temperaturi. Dodati pavlaku za kuvanje i majčinu dušicu i mešati dok se smesa ne sjedini i blago ne zgusne. Dodati u sos so i biber i skloniti ga sa ringle.

  4. Služiti isečeni file uz sos, njoke i salatu po izboru.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.