Sastojci
2 komada svinjskog filea (do 500g)
So i biber po ukusu
30g Moja Kravica maslaca
1 kašičica gustina
1 kašika dižon senfa
1 kašika senfa
250ml Moja kravica pavlake za kuvanje
Malo sveže majčine dušice
Priprema
Odstraniti masnoću i žilice sa filea pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu.
U vatrostalnom tiganju otopiti maslac i zapeći file sa svih strana. Prebaciti tiganj u rernu na 200 stepeni da se meso ispeče (do 20min). Kada se meso ispeklo, izvaditi ga na dasku da odmori do 5 minuta pre sečenja.
U isti tiganj dodati gustin i senfove i zagrejati smesu brzim mešanjem na srednjoj temperaturi. Dodati pavlaku za kuvanje i majčinu dušicu i mešati dok se smesa ne sjedini i blago ne zgusne. Dodati u sos so i biber i skloniti ga sa ringle.
Služiti isečeni file uz sos, njoke i salatu po izboru.