Svinjski file sa aromatičnim sosom

Sadržaj

Sastojci

  • Za meso:

  • 1 svinjski file

  • 1 glavica crnog luka

  • 2 čena belog luka

  • 500 g šampinjona

  • 1 kašičica senfa

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvnaje

  • so, biber

  • ½ kašičice suvog origana

  • ½ kašičice suvog bosiljka

  • 50 g Moja Kravica maslaca

  • veza svežeg peršun lista

  • Za prilog:

  • pire krompir, pirinač, pasta ili palenta


Priprema

  1. Meso iseći na šnicle, premazati senfom i ostaviti pola sata da se marinira.

  2. U tiganju, na malo maslaca, propržiti sitno seckan luk, kad postane staklast dodati šampinjone seckane na listiće i dinstati 10-ak minita, a onda dodati Moja Kravica pavlaku za kuvanje, sitno seckan beli luk, origano, bosiljak, so i biber i krčkati 5 minuta.

  3. Meso ispeći na malo maslaca, sa obe strane da porumeni.

  4. Na tanjire za serviranje staviti pire krompir (ili sličan prilog po želji), od gore staviti sos, a na to meso i sve posuti sa malo peršun lista.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.