ŠPECLE

  • 50 min.
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 3 jaja

  • 12 kašika oštrog brašna

  • So

  • 250g slanine

  • 2 glavice crnog luka

  • 200ml Moja Kravica pavlaka za kuvanje 20% mm

  • Peršun


Priprema

  1. Razbiti jaja, dodati im brašno, blago posoliti i sve sjediniti viljuškom. Potom dodati malo vode, tako da testo dobije konzistenciju kao za uštipke.

  2. U veliku šerpu sipati vodu, pa kad voda provri iznad šerpe postaviti cediljku za špagete i istisnuti pripremljeno testo za špecle. Kuvati dok testo ne ispliva na površinu, pa ga rešetkastom kašikom vaditi u zasebnu posudu.

  3. Kad su špecle skuvane, u tiganj sipati malo ulja, pa ga zagrejte i na njemu propržiti slaninu isečenu na tanke listove. Izvaditi slaninu, u tiganju izdinstati iseckan crni, pa vratite slaninu, dodati špecle, preliti ih pavlakom za kuvanje i ostaviti još minut-dva na ringli.

  4. Pre služenja posuti iseckanim peršunom.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.