Ako neka namirnica ima ukus i miris dovoljno izazovan da nas osvoji na prvi zalogaj, onda baš takve sastojke treba da koristimo kad mi osvajamo nekoga! A ima li nečeg boljeg od divljih pečuraka? Vrganju je sezona u oktobru, a lisičarkama u julu, ali sušene vrganje i lisičarke možete uvek da pronađete i na pijacama i u radnjama.
Zapravo, treba ih uvek imati u frižideru i koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim sastojcima u jelima! Svakako, sa divljim, ali istovremeno i kremastim ukusima uvek se dobro slaže šardone. Ohladite flašu vina, pozovite nekoga s kim želite da podelite predivan obrok, pa uživajte zajedno u ovom jelu bogatih aroma…
Sastojci
500 g špageta (ili taljatela)
300 g šampinjona
200 g lisičarki (ili punija šaka suvih)
100 g vrganja (ili šaka suvih)
150 g Imlek Iriškog sira
400 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje
2 čena belog luka
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema
Uključite ringlu i stavite lonac s vodom da se greje. Špagete se ne lepe kad se kuvaju u dosta vode, pa bi bilo dobro da lonac bude veliki. Kad voda provri, ubacite špagete i počnite s pripremom sosa.
Na drugu ringlu stavite tiganj i na maslinovom ulju kratko propržite beli luk. Kad zamiriše, dodajte iseckane pečurke. Dinstajte pečurke dok sva voda ne ispari, pa dodajte Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje, rendani Iriški sir i dobro promešajte. Zatim, probajte, pa začinite po ukusu – dodajte so, biber i eventualno neki začin koji vi volite uz testeninu.
Sklonite tiganj sa šporeta i u sos dodajte proceđene špagete, pa kratko prokuvajte.
SAVET: Ove pečurke se savršeno slažu sa svežom ili sušenom majčinom dušicom, pa upotrebite radije nju nego origano. Ako je sezona vlašca, on je još bolji izbor!