Sote Stroganov

  • 20 min.
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sote Stroganov je recept kome niko ne može odoleti! 😍 A kada probate našu verziju ovog recepta koji se pravi sa taljatelama, sigurni smo da ćete ga uvek ovako spremati. 👌🏼

Sastojci

  • juneći biftek 300 gr

  • taljatele 200 gr

  • sveže pečurke 200 gr

  • 1 glavica crnog luka

  • 1 čen belog luka

  • 250g Moja Kravica pavlake za kuvanje 10% MM

  • bujon od goveđe kocke 2 dl

  • veza peršunovog lista

  • senf

  • biber

  • so


Priprema

    1. Biftek iseći na trakice, začiniti ga solju i biberom, potom peći na zagrejanom ulju dok meso ne dobije svetlo braon boju.

    2. Nakon što se meso izvadi u istom tiganju propržiti beli, crni luk i pečurke iseckane na listiće i dodajti goveđi bujon.

    3. U međuvremenu skuvati taljatele.

    4. Kada se redukuje bujon dodati jednu kašiku senfa i Moja Kravica pavlaku a kuvanje od 10% MM.

    5. Dodati pastu i jednu kašiku skrobne vode kako bi se ukusi bolje sjedinili

    6. Sve to kuvati na umerenoj vatri 4-5 minuta, poslužiti i uživati!

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.