Sote Stroganov je recept kome niko ne može odoleti! 😍 A kada probate našu verziju ovog recepta koji se pravi sa taljatelama, sigurni smo da ćete ga uvek ovako spremati. 👌🏼
Sastojci
juneći biftek 300 gr
taljatele 200 gr
sveže pečurke 200 gr
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
250g Moja Kravica pavlake za kuvanje 10% MM
bujon od goveđe kocke 2 dl
veza peršunovog lista
senf
biber
so
Priprema
Biftek iseći na trakice, začiniti ga solju i biberom, potom peći na zagrejanom ulju dok meso ne dobije svetlo braon boju.
Nakon što se meso izvadi u istom tiganju propržiti beli, crni luk i pečurke iseckane na listiće i dodajti goveđi bujon.
U međuvremenu skuvati taljatele.
Kada se redukuje bujon dodati jednu kašiku senfa i Moja Kravica pavlaku a kuvanje od 10% MM.
Dodati pastu i jednu kašiku skrobne vode kako bi se ukusi bolje sjedinili
Sve to kuvati na umerenoj vatri 4-5 minuta, poslužiti i uživati!
Prijatno!