Sočna piletina u kremastom sosu sa belim lukom

Sadržaj

Sastojci

  • 2 filea pilećeg belog mesa

  • brašno

  • maslinovo ulje

  • malo maslaca

  • 1 glavica belog luka

  • 1/2 šolje pilećeg bujona

  • 1/2 kašike limunovog soka

  • 1/4 kašike belog luka u prahu

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • so, biber

  • mirođija


Priprema

  1. Svaki komad piletine isecite po dužini tako da dobijete 4 komada.

  2. Pospite ih sa malo soli i bibera i uvaljajte u brašno.

  3. Dodajte maslinovo ulje i malo maslaca u tiganj.

  4. Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

  5. Izvadite piletinu iz tiganja i dodajte još malo maslaca.

  6. Zatim dodajte cele čenove očišćenog belog luka i pržite nekih 3-4 minuta, često mešajući, dok se spolja ne proprže.

  7. Zatim dodajte bujon, limunov sok i beli luk u prahu. Ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari.

  8. Dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i vratite piletinu u tiganj. Ostavite da se kuva oko još 5 minuta.

  9. Na kraju pospite mirođijom. Poslužite sa salatom

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.