Sastojci
2 filea pilećeg belog mesa
brašno
maslinovo ulje
malo maslaca
1 glavica belog luka
1/2 šolje pilećeg bujona
1/2 kašike limunovog soka
1/4 kašike belog luka u prahu
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
so, biber
mirođija
Priprema
Svaki komad piletine isecite po dužini tako da dobijete 4 komada.
Pospite ih sa malo soli i bibera i uvaljajte u brašno.
Dodajte maslinovo ulje i malo maslaca u tiganj.
Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite piletinu iz tiganja i dodajte još malo maslaca.
Zatim dodajte cele čenove očišćenog belog luka i pržite nekih 3-4 minuta, često mešajući, dok se spolja ne proprže.
Zatim dodajte bujon, limunov sok i beli luk u prahu. Ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari.
Dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje i vratite piletinu u tiganj. Ostavite da se kuva oko još 5 minuta.
Na kraju pospite mirođijom. Poslužite sa salatom
Prijatno!