Šnenokle

Sadržaj

Sastojci

  • 1 l Moja Kravica mleka 2,8%mm

  • 4 jajeta

  • 6 kašika šećera

  • 2 kesice vanilin šećera

  • 2 pune kašike brašna


Priprema

    1. Za početak je potrebno odvojiti žumanca od belanaca, sipati Moja Kravica mleko 2,8%mm u šerpu sa debelim dnom i uključiti ringlu na srednju jačinu

    2. Kravica mleko 2,8%mm greje, veoma čvrsto umutiti belanca. Taman dok mleko počne da vri, belanca će biti umućena. Smanjiti jačinu ringle na najmanje i u mleko koje struji, supenom kašikom ubacivati knedle od ulupanih belanaca.

    3. Kad krenu da rastu, okrenuti ih da se skuvaju i sa druge strane. Gotove knedle rešetkastom kašikom vaditi iz šerpe i ređati u posudu iz koje ćete služiti.

    4. Mleko skloniti sa vatre.

    5. Žumancima dodati šećer i vanilin šećer pa dobro umutiti, dok ne pobele i počnu da penušaju. Dodati dve pune kašike brašna i prvo ih lagano umešati varjačom, pa tek onda mikserom.

    6. U dobijenu smesu sipati kutlaču-dve toplog Moja Kravica mleka 2,8%mm pa promešati varjačom dok se ne sjedini. Mleko vratiti na ringlu, uključiti na tiho, pa uz neprestano mešanje lagano ulivati umućena žumanca. Nastaviti sa mešanjem sve dok se ne dobije željena gustina (treba da se dobije gusti krem).

    7. Čim krem bude gotov, preliti njime poređane knedle i ostaviti da se dobro ohladi.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.