Slavska salata sa kremastim prelivom

  • 30 min.
    Vreme spremanja
  • Lako
    Težina recepta
Sadržaj

Boje, teksture i ukusi u savršenoj harmoniji.

Kuvana šargarepa, šunka, sir i jaja složeni uz kremasti preliv od Moja Kravica pavlake za kuvanje i majoneza čine salatu koja izgleda svečano i miriše na domaće.

Hladna, osvežavajuća, a opet kremasta – ovo je kraljica svake slavske trpeze!

Sastojci

  • 400 g kuvane šargarepe

  • 400 g kiselih krastavčića

  • 400 g kuvane šunke

  • 400 g Imlek iriškog sira

  • 4 kuvana jaja

  • So i biber po ukusu

  • Za preliv:

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 2 kašike majoneza

  • 200g Moja Kravica sitnog sira

  • 1 čen belog luka

  • Prstohvat soli i bibera


Priprema

    1. U šerpici zagrejte Moja Kravica pavlaku za kuvanje na blagoj temperaturi. Dodajte sir i izmešajte dok se potpuno ne sjedini.

    2. Kada se smesa sjedini i blago zgusne, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi 10-ak minuta.

    3. Zatim umešatej majonez, beli luk i začine. Dobijate kremasti preliv koji nije tečan i može lepo da „poveže“ slojeve salate.

    4. Šargarepu, šunku, krastavčiće i kuvana jaja iseckajte na kockice.

    5. U staklenu činiju ređajte sledećim redosledom: šargarepa – krastavci – šunka – jaja – malo preliva. Ponoviti dok ne potrošite sastojke.

    6. Preko narendati Imlek iriški sir i dekorisati po želji.

    7. Pokrijte i ostavite u frižideru minimum 2 sata da se stegne i ukusi povežu

Sigurni smo da ćete ovom preukusnom salatom obradovati svoje goste.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.