Boje, teksture i ukusi u savršenoj harmoniji.
Kuvana šargarepa, šunka, sir i jaja složeni uz kremasti preliv od Moja Kravica pavlake za kuvanje i majoneza čine salatu koja izgleda svečano i miriše na domaće.
Hladna, osvežavajuća, a opet kremasta – ovo je kraljica svake slavske trpeze!
Sastojci
400 g kuvane šargarepe
400 g kiselih krastavčića
400 g kuvane šunke
400 g Imlek iriškog sira
4 kuvana jaja
So i biber po ukusu
Za preliv:
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
2 kašike majoneza
200g Moja Kravica sitnog sira
1 čen belog luka
Prstohvat soli i bibera
Priprema
U šerpici zagrejte Moja Kravica pavlaku za kuvanje na blagoj temperaturi. Dodajte sir i izmešajte dok se potpuno ne sjedini.
Kada se smesa sjedini i blago zgusne, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi 10-ak minuta.
Zatim umešatej majonez, beli luk i začine. Dobijate kremasti preliv koji nije tečan i može lepo da „poveže“ slojeve salate.
Šargarepu, šunku, krastavčiće i kuvana jaja iseckajte na kockice.
U staklenu činiju ređajte sledećim redosledom: šargarepa – krastavci – šunka – jaja – malo preliva. Ponoviti dok ne potrošite sastojke.
Preko narendati Imlek iriški sir i dekorisati po želji.
Pokrijte i ostavite u frižideru minimum 2 sata da se stegne i ukusi povežu
Sigurni smo da ćete ovom preukusnom salatom obradovati svoje goste.

