Slani slavski rolat

  • 90 min.
    Vreme spremanja
  • Lako
    Težina recepta
Sadržaj

Slani rolat koji svi traže na slavskoj trpezi! Lagano, mekano, kremasto.
Izgleda fantastično, jednostavno se seče, a nestaje munjevitom brzinom!

Sastojci

  • Za testo:

  • 4 jaja

  • 1 čaša Moja Kravica jogurta (180 ml)

  • 1 kašika ulja

  • ½ kesice praška za pecivo

  • 5 kašika brašna

  • Za fil:

  • 200 ml Imlek krema za kuvanje

  • 200 g Moja Kravica sitnog sira

  • 100 g rendanog Iriškog

  • 150 g šunke, sečene na sitne kocke

  • 4 kisela krastavčića, sitno seckana

  • So i biber po ukusu


Priprema

    Za kore:

    1. Umutite jaja dok ne postanu penasta.

    2. Dodajte jogurt i ulje i kratko promešajte.

    3. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima.

    4. Mešajte špatulom dok se lepo ne sjedini.

    5. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje.

    6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.

    7. Kada je gotovo, izvadite testo i odmah ga zajedno sa papirom pažljivo urolajte dok je toplo i ostavite da se ohladi.

    Za fil:

    1. U posudicu sipajte Imlek krem za kuvanje i malo ga zagrejte.

    2. Dodajte Moja Kravica sitan sir i rendani iriški sir.

    3. Mešajte dok se sir ne istopi i ne dobijete gusti kremasti sos.

    4. Po potrebi dodajte malo soli i bibera.

    5. Sklonite sa vatre i umešajte seckane kisele krastavčiće i šunku.

    6. Ostavite da se sos ohladi u frižideru – biće gušći i pogodniji za mazanje.

    7. Pažljivo odmotajte ohlađeno testo, pa ravnomerno premažite filom.

    8. Ponovo urolajte, obložite papirom za pečenje ili folijom i ostavite u frižideru bar 1 sat.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.