Slani rolat koji svi traže na slavskoj trpezi! Lagano, mekano, kremasto.
Izgleda fantastično, jednostavno se seče, a nestaje munjevitom brzinom!
Sastojci
Za testo:
4 jaja
1 čaša Moja Kravica jogurta (180 ml)
1 kašika ulja
½ kesice praška za pecivo
5 kašika brašna
Za fil:
200 ml Imlek krema za kuvanje
200 g Moja Kravica sitnog sira
100 g rendanog Iriškog
150 g šunke, sečene na sitne kocke
4 kisela krastavčića, sitno seckana
So i biber po ukusu
Priprema
Umutite jaja dok ne postanu penasta.
Dodajte jogurt i ulje i kratko promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima.
Mešajte špatulom dok se lepo ne sjedini.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
Kada je gotovo, izvadite testo i odmah ga zajedno sa papirom pažljivo urolajte dok je toplo i ostavite da se ohladi.
U posudicu sipajte Imlek krem za kuvanje i malo ga zagrejte.
Dodajte Moja Kravica sitan sir i rendani iriški sir.
Mešajte dok se sir ne istopi i ne dobijete gusti kremasti sos.
Po potrebi dodajte malo soli i bibera.
Sklonite sa vatre i umešajte seckane kisele krastavčiće i šunku.
Ostavite da se sos ohladi u frižideru – biće gušći i pogodniji za mazanje.
Pažljivo odmotajte ohlađeno testo, pa ravnomerno premažite filom.
Ponovo urolajte, obložite papirom za pečenje ili folijom i ostavite u frižideru bar 1 sat.
Za kore:
Za fil:
Prijatno!

