Sastojci
Za pleh 29x40cm potrebno je:
Za koru:
4 jaja
150 g Moja Kravica gustog jogurta
120 g brašna
kesica praška za pecivo
malo soli
5 briketa smrznutog spanaća
2 kašike ajvara
Za fil:
350 g Moja Kravica sitnog sira
150 g Moja Kravica pavlake sa pečurkama
200 g šunke
Priprema
Belanca odvojiti od žumanca a zatim u žumanca dodati Moja Kravica gusti jogurt te malo soli i sve dobro promešati.
Belanca umutiti u čvrst sneg pa lagano dodati smesu sa žumancima a na kraju i brašno (u koje treba umešati prašak za pecivo).
Smesu podeliti na tri dela a onda u jedan deo lagano dodati dobro oceđen spanać u drugi deo ajvar, a treći ostaviti takav kakav je.
Pleh obložiti papirom za pečenje, izliti jednu po jednu smesu (na po trećinu pleha, po dužoj strani), dobro poravnati i staviti u rernu na 180 stepeni i nekih 20-25 minuta tj. dok kora blago ne porumeni.
Čistu krpu pokvasiti i dobro ocediti pa na nju prevrnuti tek pečenu koru, skinuti papir za pečenje i umotati rolat sa sve krpom (po kraćoj strani, tako da dobijete tri dela rolata svaki druge boje).
Ostaviti koru oko 30 minuta da se prohladi.
Pažljivo odmotati koru, premazati pripremljenim filom (pomešajte Moja Kravica sitan sir i Moja Kravica pavlaku sa pečurkama), poređati zatim red šunke, umotati rolat, umotati u providnu foliju i staviti u frižider na par sati.
Hladan rolat iseći i servirati.