Slani rolat

Sadržaj

Sastojci

  • Za pleh 29x40cm potrebno je:

  • Za koru:

  • 4 jaja

  • 150 g Moja Kravica gustog jogurta

  • 120 g brašna

  • kesica praška za pecivo

  • malo soli

  • 5 briketa smrznutog spanaća

  • 2 kašike ajvara

  • Za fil:

  • 350 g Moja Kravica sitnog sira

  • 150 g Moja Kravica pavlake sa pečurkama

  • 200 g šunke

Priprema

  1. Belanca odvojiti od žumanca a zatim u žumanca dodati Moja Kravica gusti jogurt te malo soli i sve dobro promešati.

  2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa lagano dodati smesu sa žumancima a na kraju i brašno (u koje treba umešati prašak za pecivo).

  3. Smesu podeliti na tri dela a onda u jedan deo lagano dodati dobro oceđen spanać u drugi deo ajvar, a treći ostaviti takav kakav je.

  4. Pleh obložiti papirom za pečenje, izliti jednu po jednu smesu (na po trećinu pleha, po dužoj strani), dobro poravnati i staviti u rernu na 180 stepeni i nekih 20-25 minuta tj. dok kora blago ne porumeni.

  5. Čistu krpu pokvasiti i dobro ocediti pa na nju prevrnuti tek pečenu koru, skinuti papir za pečenje i umotati rolat sa sve krpom (po kraćoj strani, tako da dobijete tri dela rolata svaki druge boje).

  6. Ostaviti koru oko 30 minuta da se prohladi.

  7. Pažljivo odmotati koru, premazati pripremljenim filom (pomešajte Moja Kravica sitan sir i Moja Kravica pavlaku sa pečurkama), poređati zatim red šunke, umotati rolat, umotati u providnu foliju i staviti u frižider na par sati.

  8. Hladan rolat iseći i servirati.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.