SHEPHERD’S PIE

  • 90 min.
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 1 luk

  • 2 šargarepe

  • 500g mlevenog mesa

  • 1 šolja smrznutog graška

  • 1 šolja vode

  • 1 kasika svežeg peršuna

  • Vegeta, so i biber

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • 2 kašike brašna

  • 6 krompira

  • 100 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20%mm

  • 1 kašika Moja Kravica krem sira

  • 1 kašika Moja Kravica maslaca

  • Aleva paprika

  • Trapist


Priprema

  1. Prodinstati mleveno meso na malo maslinovog ulja. Dodati seckani luk i šargarepu i zajedno dinstati oko 10 min. Dodati grašak i dinstati jos jedno 5 min. Posuti 2 kašike brašna preko toga i sve dobro izmešati. Zatim začiniti i naliti vodom.

  2. Ostaviti da se lagano krčka dok voda ne ispari i dok ne dobijete fini, glatki sos. Oguliti krompir, iseckati ga na kocke, naliti vodom i dobro ga skuvati. Kada je skuvan, procediti vodu i dodati so, maslac, krem sir i pavlaku za kuvanje. Sve dobro sjediniti i u vatrostalnu činiju staviti sloj mlevenog mesa, a potom krompir. Posuti malo aleve paprike, začina i trapista.

  3. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 30 min.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.