Sastojci
125g pirinča oblog zrna
300g piletine
200g bukovače
200ml supe
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20%mm
1 šargarepa
1 crni luk
2 čena belog luka
30g senfa
biber
so
Priprema
Nakon što ste dobro oprali pirinač, ostavite ga da stoji u posudi sa vodom, sve dok svi ostali sastojci ne budu pripremljeni.
Piletinu iseckati na sitne kockice, a zatim je uvaljati prvo u senf, a onda i u začine.
Propržiti crni i beli luk na ulju i maslacu i dodati prethodno iseckanu šargarepu. Zatim u šerpu dodati i piletinu, a posle nekoliko minuta i bukovače. Kada bukovače ispuste svu vodu dodati i pirinač. Preko svih sastojaka dodati malo vode i kuvati dok pirinač ne bude dovoljno skuvan.
Pred sam kraj, u šerpu dodati Moja Kravica pavlaku za kuvanje 20% mm, pomešati smesu i ostaviti je da prokuva, a zatim kuvati još nekoliko minuta, u zavisnosti od željene gustine. Ukoliko želite da vaš rižoto bude gušći biće potrebno da ga duže ostavite na vatri, kako bi se ukuvao.
Prijatno!