Rižoto sa piletinom i šampinjonima

  • 50 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 125g pirinča oblog zrna

  • 300g piletine

  • 200g bukovače

  • 200ml supe

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20%mm

  • 1 šargarepa

  • 1 crni luk

  • 2 čena belog luka

  • 30g senfa

  • biber

  • so


Priprema

  1. Nakon što ste dobro oprali pirinač, ostavite ga da stoji u posudi sa vodom, sve dok svi ostali sastojci ne budu pripremljeni.

  2. Piletinu iseckati na sitne kockice, a zatim je uvaljati prvo u senf, a onda i u začine.

  3. Propržiti crni i beli luk na ulju i maslacu i dodati prethodno iseckanu šargarepu. Zatim u šerpu dodati i piletinu, a posle nekoliko minuta i bukovače. Kada bukovače ispuste svu vodu dodati i pirinač. Preko svih sastojaka dodati malo vode i kuvati dok pirinač ne bude dovoljno skuvan.

  4. Pred sam kraj, u šerpu dodati Moja Kravica pavlaku za kuvanje 20% mm, pomešati smesu i ostaviti je da prokuva, a zatim kuvati još nekoliko minuta, u zavisnosti od željene gustine. Ukoliko želite da vaš rižoto bude gušći biće potrebno da ga duže ostavite na vatri, kako bi se ukuvao.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.