Rižoto sa bundevom

  • 4
    Osoba/porcija
Sadržaj

Sastojci

  • 2 velike glavice crnog luka

  • 3-4 čena belog luka

  • 300 ml pirinča okruglog zrna

  • oko 700 ml vode

  • 250 ml Moja Kravice pavlake za kuvanje

  • 300 ml pirea od bundeve

  • malo muskatnog oraha

  • morska so, biber

  • malo maslinovog ulja

  • Za dekoraciju:

  • semenke bundeve

  • peršunov list

  • kockice pečene bundeve


Priprema

  1. Kako biste napravili pire od bundeve potrebno je bundevu iseći na kockice, staviti u šerpicu, naliti vodom i kuvati oko 20 minuta, tj. dok ne omekša. Procediti kuvanu bundevu i smikasati u električnoj seckalici ili propasirati.

  2. Dok se bundeva priprema, na malo maslinovog ulja, na laganoj vatri, dinsti posoljen luk dok skroz ne omekša i postane staklast.

  3. Zatim dodati pirinač, pojačati vatru i stalno mešajući pržiti dok pirinač ne „pobeli“, a onda malo po malo često mešajući dodavti vrelu vodu dok pirinač skoro ne omekša.

  4. Pred kraj kuvanja dodati pire od bundeve, sitno seckan beli luk, so, biber, malo muskatnog oraha i Moja kravica pavlaku za kuvanje. Sve dobro promešti, kuvati oko 5 minuta i poklopljeno ostaviti da „odmori“ 10-ak minuta, a onda serivrati.

  5. Pri serviranju ukrasiti sa kockicama pečene bundeve, semenkama golice i peršunovim listom.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.