Sastojci
2 velike glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
300 ml pirinča okruglog zrna
oko 700 ml vode
250 ml Moja Kravice pavlake za kuvanje
300 ml pirea od bundeve
malo muskatnog oraha
morska so, biber
malo maslinovog ulja
Za dekoraciju:
semenke bundeve
peršunov list
kockice pečene bundeve
Priprema
Kako biste napravili pire od bundeve potrebno je bundevu iseći na kockice, staviti u šerpicu, naliti vodom i kuvati oko 20 minuta, tj. dok ne omekša. Procediti kuvanu bundevu i smikasati u električnoj seckalici ili propasirati.
Dok se bundeva priprema, na malo maslinovog ulja, na laganoj vatri, dinsti posoljen luk dok skroz ne omekša i postane staklast.
Zatim dodati pirinač, pojačati vatru i stalno mešajući pržiti dok pirinač ne „pobeli“, a onda malo po malo često mešajući dodavti vrelu vodu dok pirinač skoro ne omekša.
Pred kraj kuvanja dodati pire od bundeve, sitno seckan beli luk, so, biber, malo muskatnog oraha i Moja kravica pavlaku za kuvanje. Sve dobro promešti, kuvati oko 5 minuta i poklopljeno ostaviti da „odmori“ 10-ak minuta, a onda serivrati.
Pri serviranju ukrasiti sa kockicama pečene bundeve, semenkama golice i peršunovim listom.