Punjeni patlidžani – idealan recept za lagani prolećni ručak

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 2 plava patlidžana

  • 500g mlevenog mesa

  • 1 čen belog luka

  • 1 glavica crnog luka

  • 200ml pasiranog paradajza

  • 200ml pavlake za kuvanje 10% MM

  • 100gr Imlek Gaude

  • Svež bosiljak

  • So i biber


Priprema

    1. Patlidžan očistiti, oprati, preseći na pola i izdubiti sredinu.

    2. U tiganju propržiti beli i crni luk, dodati mleveno meso i sitno iseckanu sredinu patlidžana.

    3. Kad se mleveno meso isprži, dodati pasirani paradjz i Moja Kravica pavlaku za kuvanje od 10% MM.

    4. Gotovim filom napuniti patlidžane i preko izrendati Imlek gaudu, staviti ih u vatrostalnu činiju, prekriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.