Potaž od pečuraka

Sadržaj

Sastojci

  • 20ml ulja

  • 1 crni luk, sitno naseckan

  • 3 čena belog luka, sitno naseckana

  • 300g belih šampinjona, naseckanih

  • 300g smeđih šampinjona, naseckanih

  • 500ml pileće supe

  • So i biber po ukusu

  • Malo sveže majčine dušice i peršuna

  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • Krutoni za ukrašavanje (opciono)


Priprema

  1. Na ulju izdinstati crni i beli luk dok ne postanu staklasti.

  2. Dodati pečurke i dinstati dok ne omekšaju.

  3. Naliti supom i dodati začine, pa ostaviti da supa proključa.

  4. Smanjiti jačinu i ostaviti da se supa tiho kuva do 15 minuta.

  5. Izblendati smesu (štapnim mikserom ili u blenderu) pa dodati pavlaku za kuvanje i kuvati još 5 minuta.

  6. Poslužiti potaž topao uz krutone i sveže začine.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.