Sastojci
Za pitu:
1 pakovanje kora za pitu
700 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
so, biber
1 kašičica aleve paprike
oko 50 ml ulja
Za preliv:
5 jaja
500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema
U većem tiganju na malo ulja propržiti crni luk, kada postane staklast dodati i meso, posoliti, pobiberiti i sve zajedno dinstati oko 5 minuta, tj. dok ne ispari tečnost koja se stvorila, a onda dodati i alevu papriku i skloniti sa vatre.
Na dno pleha staviti dve kore (svaku malo politi uljem), zatim 2-3 kašike fila ravnomerno raspodeliti, pa opet dve kore, malo ulja, fila i tako dok imate fila. Od gore staviti 3 kore između poprskane sa malo ulja.
U drugoj posudi sjediniti jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber. Zatimitu iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Ostaviti oko 45 minuta da kore upiju preliv.
Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 45 minuta, tj. dok fino ne porumeni.
Izvadilti pitu iz rerne, ostaviti da se „odmori“ oko 20-ak minuta, a zatim opet iseći i servirati uz čašu Moja Kravica jogurta.