Pita sa mesom i Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Sadržaj

Sastojci

  • Za pitu:

  • 1 pakovanje kora za pitu

  • 700 g mlevenog mesa

  • 1 glavica crnog luka

  • so, biber

  • 1 kašičica aleve paprike

  • oko 50 ml ulja

  • Za preliv:

  • 5 jaja

  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • so, biber


Priprema

  1. U većem tiganju na malo ulja propržiti crni luk, kada postane staklast dodati i meso, posoliti, pobiberiti i sve zajedno dinstati oko 5 minuta, tj. dok ne ispari tečnost koja se stvorila, a onda dodati i alevu papriku i skloniti sa vatre.

  2. Na dno pleha staviti dve kore (svaku malo politi uljem), zatim 2-3 kašike fila ravnomerno raspodeliti, pa opet dve kore, malo ulja, fila i tako dok imate fila. Od gore staviti 3 kore između poprskane sa malo ulja.

  3. U drugoj posudi sjediniti jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber. Zatimitu iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Ostaviti oko 45 minuta da kore upiju preliv.

  4. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 45 minuta, tj. dok fino ne porumeni.

  5. Izvadilti pitu iz rerne, ostaviti da se „odmori“ oko 20-ak minuta, a zatim opet iseći i servirati uz čašu Moja Kravica jogurta.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.