Sastojci
250 g pilećeg belog mesa
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
So
Biber
Maslinovo ulje
450 g pečenih paprika (tegla)
120 ml Moja Kravica pavlaka za kuvanje 10 mm
120 ml pilećeg bujona
1 kašičica putera
1 crni luk
1 čen belog luka
Čili
Bosiljak
Priprema
Horizontalno isecite pileće belo meso, tako da dobijete 4 komada jednake veličine. Začinite ih ravnomerno sa obe strane. Zagrejte veći tiganj, dodajte ulje i pileće belo meso, pa smanjite na srednju vatru i pržite sa obe strane dok ne porumeni. Nakon toga izvadite piletinu iz tiganja na tanjir. U tiganj dodajte puter, beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju.
U blender ubacite pečene paprike, luk iz tiganja, bosiljak i pileći bujon, pa sve dobro izblendajte.
Vratite dobijeni sos u tiganj, dodajte mu Moja Kravica pavlaku za kuvanje i pileća prsa i ostavite koji minut na vatri.
Poslužite i uživajte!