Piletina u sosu od pečenih paprika

  • 20 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 250 g pilećeg belog mesa

  • 1 kašičica dimljene paprike

  • 1 kašičica belog luka u prahu

  • So

  • Biber

  • Maslinovo ulje

  • 450 g pečenih paprika (tegla)

  • 120 ml Moja Kravica pavlaka za kuvanje 10 mm

  • 120 ml pilećeg bujona

  • 1 kašičica putera

  • 1 crni luk

  • 1 čen belog luka

  • Čili

  • Bosiljak

Priprema

  1. Horizontalno isecite pileće belo meso, tako da dobijete 4 komada jednake veličine. Začinite ih ravnomerno sa obe strane. Zagrejte veći tiganj, dodajte ulje i pileće belo meso, pa smanjite na srednju vatru i pržite sa obe strane dok ne porumeni. Nakon toga izvadite piletinu iz tiganja na tanjir. U tiganj dodajte puter, beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju.

  2. U blender ubacite pečene paprike, luk iz tiganja, bosiljak i pileći bujon, pa sve dobro izblendajte.

  3. Vratite dobijeni sos u tiganj, dodajte mu Moja Kravica pavlaku za kuvanje i pileća prsa i ostavite koji minut na vatri.

Poslužite i uživajte!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.