Pileći umak

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 300g piletine

  • 200g crvene kione

  • 4 kašike maslinovog ulja

  • 250g smeđih šampinjona

  • 150ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20% mm

  • 1 kašičica suvog začina

  • So

  • Kari mešavina začina po ukusu

  • Mirođija po ukusu


Priprema

    1. Piletinu iseći na trakice, začiniti po želji i propržiti na laganoj vatri. Kinou skuvati u posoljenoj vodi i ocediti. U tiganju, na zagrejano ulje staviti naseckane pečurke i dinstajte dok tečnost ne ispari. Dodati pripremljenu piletinu, malo vode i dinstati 10 minuta.

    2. Dodati začine i Moja Kravica pavlaku za kuvanje 20% mm. Kada provri, dinstati na laganoj vatri uz mešanje 5 minuta.

    3. Umak poslužite preko skuvane kinoe.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.