Pileći paprikaš sa pavlakom za kuvanje

  • 45 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 0.5kg piletine isečene na komade

  • 1 sitno seckani luk

  • 1 velika kašika domaće svinjske masti

  • 1 mala kašika mlevene crvene paprike

  • 1 veći paradjz sečen na komadiće

  • 1 kašika glatkog brašna

  • 100ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 10% mm

  • So

  • Mešavina začina po želji


Priprema

  1. Piletinu iseći na komade i posoliti. Luk očistiti i sitno iseckati. Na masti popržiti luk, potom dodati piletinu. Začiniti mešavinom začina po želji.

  2. Zapeći sa svih strana pa preliti sa malo vode. Kuvati na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi dolivati vodu. Dodati mlevenu crvenu papriku i komadiće paradajza.

  3. Kad piletina omekša i lepo se zapeče, izvaditi je i ostaviti na toplom mestu.

  4. Razmutiti brašno sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje 10% mm, pomešati sa sosom od kuvanja i ostaviti da se kuva još par minuta kako bi se zgusnulo.

  5. Piletinu vratiti u posudu i još kuvati na laganoj vatri kratko.

  6. Poslužiti sa prilogom po želji.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.