Za pripremu ovog fantastičnog jela potrebni su vam sledeći sastojci.
Sastojci
3-4 fileta pastrmke
malo maslinovog ulja
pola kašičice granula belog luka
pola kašičice granula crnog luka
pola kašičice suvog origana
so, biber
Za sos:
1 glavica crnog luka
250 ml Moja kravica pavlake za kuvanje
100 g sušenog paradajza
1 kašika kapra
2 čena belog luka
svež peršun list
so, biber
kockica Moja Kravica maslaca
Za prilog:
kuvani pirinač ili pasta
Priprema
Filete pastrmke iseći na deblje „trake“ i marinirati oko pola sata u mešavini maslinovog ulja i začina.
U tiganju, na malo maslaca, prodinstati sitno seckan luk, dodati zatim paradajz sušen na suncu (seckan na rezance) i sitno seckan beli luk, a nešto kasnije i Moja kravica pavlaku za kuvnje.
Sve zajedno krčkati 10-ak minuta, a onda sos presuti u vatrostalnu posudu i od gore staviti marinirane pastrmke. Peći u rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Izvaditi posudu iz rerne, dodati kapar i sitno seckan peršun list. Na tanjire za serviranje staviti pirinač (ili pastu), a preko pripremljenu pastrmku i sve preliti sosom te dodatno posuti peršun listom.