Paprike u pavlaci – recepti koji će vas ostaviti bez daha

Žuta seckana paprika i crvena paprika na dasci.
  • 15
    Osoba/porcija
  • 30 min
    Vreme spremanja
  • Lako
    Težina recepta
Sadržaj

Paprike sa pavlakom su pravi klasik u mnogim kuhinjama, a njihova popularnost nije bez razloga. Ove ukusne i sočne paprike donose pravo osveženje uz svaki ručak i savršen su prilog koji očarava svojim bogatim ukusom. Njihova jednostavna priprema i mogućnost dodavanja različitih sastojaka čine ih omiljenim izborom za mnoge domaćice i kuvare.

Osnova recepta je jednostavna – paprike, Moja Kravica kisela pavlaka, i par dodataka po ukusu. Međutim, mogućnosti za varijacije su beskrajne. Uz pavlaku, možete dodati Ella sir za dodatnu kremastost, Moja Kravica jogurt za blagu kiselost ili čak kombinaciju oba za savršen balans ukusa. Svaka od ovih kombinacija donosi nešto posebno, a rezultati su uvek neverovatno ukusni.

U nastavku ćemo podeliti nekoliko recepata za paprike sa pavlakom, koje će vas oduševiti svojom lakoćom pripreme i bogatstvom ukusa. Bilo da ste iskusni kuvar ili početnik u kuhinji, ovi recepti su veoma jednostavni i garantuju sjajan obrok koji će svi voleti. Pripremite se da istražite sve moguće kombinacije i uživate u svakom zalogaju!

Paprike u pavlaci i siru sa jogurtom

Paprike u pavlaci i siru sa jogurtom predstavljaju savršeni spoj jednostavnih sastojaka koji zajedno stvaraju izuzetno ukusan i osvežavajući prilog uz svaki ručak. Moja Kravica kisela pavlaka i Ella sir daju jelu bogatu kremastu teksturu koja se savršeno slaže sa sočnošću paprika.

Moja Kravica jogurt dodaje blagu kiselost koja osvežava nepca i balansira bogatstvo pavlake i sira, čineći jelo lakšim i prijatnijim za konzumiranje. Odlično se slaže sa svežim hlebom, pecivom ili somunom, omogućavajući vam da uživate u svakom zalogaju kremastog sosa.

Sastojci


Priprema

  1. Očistite sve paprike i uklonite drške i semenke, pa posolite iznutra.

  2. Neka paprike odstoje malo tako da se voda iz njih ocedi.

  3. U posudu pomešajte Moja Kravica kiselu pavlaku i Ella sir, pa posolite mešavinu.

  4. Napunite paprike dobijenom smesom i poređajte ih u dubljoj posudi

  5. Ukoliko vam ostane još smese, prelijte paprike ostatkom.

  6. Posolite Moja Kravica jogurt i njime prelijte sve paprike.

  7. Stavite ih u frižider. Najbolje je da odstoji pre konzumacije celu noć. Kako dani prolaze, biće sve lepše!

  8. Svaki put kada uzmete papriku, ostatak paprika u tepsiji prelijte posoljenim Moja Kravica jogurtom kako bi stalno sve bile prelivene.

  9. Ove ukusne paprike možete da servirate uz različita jela kao predjelo ili ukusnu salatu.

Prijatno!

Pasterizovana seckana paprika u pavlaci recept koji će vas oduševiti

Kombinacija sveže seckane paprike sa bogatom Moja Kravica kiselom pavlakom stvara kremastu teksturu koja savršeno obavija svako parče paprike. Ova harmonija kremastosti i hrskavosti čini da seckana paprika u pavlaci recept bude izuzetno prijatan za nepca.

Vreme pripreme: 1 sat
Težina: Lako

Broj porcija: 35

Sastojci:

Uputstvo za pripremu:

  1. Svu papriku očistite od peteljki i naseckajte je na sitne komadiće.
  2. Naseckanu papriku pospite vinobranom i dodajte malo soli.
  3. Umutite mikserom Ella sir i Moja Kravica kiselu pavlaku.
  4. Dodajte seckane paprike u prethodno umućenu smesu.
  5. Smesu rasporedite kašikom u tegle i čvrsto zatvorite.
  6. Veliki lonac napunite vodom i ubacite zatvorene tegle tako da voda ne dolazi do poklopca tegle.
  7. Pasterizujte tako što će voda da vri 20 minuta, a potom ugasite ringlu i ostavite da se sve zajedno ohladi.
  8. Izvadite ohlađene tegle i stavite ih na hladnom mestu.

Paprika u pavlaci sa mlekom

Pavlaka u zemljanoj činiji pored paradajza.

Mleko dodaje blagu i osvežavajuću notu pavlaci, čineći paprike u pavlaci laganim, ali bogatim u ukusu. Paprike daju jelu prirodnu slatkoću i sočnost, što ga čini veoma prijatnim za konzumaciju. Paprika u pavlaci sa mlekom je jednostavno jelo koje pruža bogatstvo ukusa i teksture, savršeno kao prilog za mnoge obroke.

Vreme pripreme: 1 sat
Težina: Lako

Broj porcija: 10

Sastojci:

Uputstvo za pripremu:

  1. Očistite papriku od petiljki i uklonite semenke.
  2. Posolite paprike iznutra i ostavite 10 minuta do sat vremena da se ocedi voda koju ispuste.
  3. U posudi promešajte Moja Kravica kiselu pavlaku i Ella sir i dodajte malo soli.
  4. Napunite paprike smesom malo više od polovine.
  5. Napunjene paprike poređajte uspravno u posudu u kojoj će stajati.
  6. Moja Kravica mleko prokuvajte i dodajte jednu supenu kašiku soli tokom kuvanja.
  7. Kada se mleko prohladi, toplim mlekom prelijte sve paprike i zatvorite posudu.
  8. Kada se sve ohladi, treba da prenoći, pa ujutru stavite posudu u frižider.
  9. Tri puta na svakih pet dana odlijte višak tečnosti i prelijte novom.
  10. Kada prelivate, biće vam dovoljno pola litre Moja Kravica mleka koje treba da provri i koje treba da posolite.
  11. Potrebno je da i tada odstoji sve van frižidera tokom noći, pa se ujutru vraća u frižider.
  12. Nakon tri nedelje ćete u imati čvrstu i ukusnu pavlaku u kojoj će se nalaziti vaše ukusne paprike.

Paprika u pavlaci recept za sva čula

Žena seče crvenu papriku nožem na dasci za sečenje.

Kombinacija Moja Kravica kisele pavlake i Moja Kravica krem sira stvara izuzetno bogatu i kremastu teksturu koja savršeno obavija paprike. Somborka u pavlaci i kremastom sosu dodaje jelu glatku i luksuznu teksturu koja je prijatna za nepca.

Vreme pripreme: 1 sat
Težina: Lako

Broj porcija: 18

Sastojci:

Uputstvo za pripremu:

  1. Oprati sve paprike i očistiti od petiljki, a skloniti i semenke.
  2. Posolite paprike i spolja i iznutra i ostavite ih da odstoje jedan sat.
  3. Nakon što odstoje, ocedite vodu koju su pustile.
  4. Sjedinite Moja Kravica kiselu pavlaku i Moja Kravica krem sir i lepo promešajte i dodajte so.
  5. Na dnu posude u kojoj ćete ređati paprike (najbolja opcija je plastična kofica) nanesite sloj fila od Moja Kravica kisele pavlake i Moja Kravica krem sira.
  6. Filom napunite i svaku od paprika i poređajte ih u kofici preko fila.
  7. Ukoliko vam ostane još fila, nanesite ga preko paprika.
  8. Sve poklopite i stavite u frižider da ostoji dve nedelje nakon čega će biti spremno za konzumaciju.

Verujemo da su vam ovi ukusi i osvežavajući recepti već stvorili zazubice. Bacite se na pripremu ovog osvežavajućeg obroka koji će biti odličan dodatak svakom ručku!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.