Panacota

Sadržaj

Sastojci

  • 400 ml Moja Kravica mleka

  • 400 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 70 g šećera

  • 3 kafene kašike želatina

  • 1 kafena kašika vanila ekstrakta

  • Prstohvat soli


Priprema

  1. Podmažite modlu veoma tankim slojem ulja.

  2. Sipajte mleko u šerpu i stavite na blagu vatru. Potrebno je zagrejati mleko, ali ne dozvoliti da krene da ključa.

  3. Kada se mleko zagreje, dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte i šećer. Kada se i šećer otopi, sklonite šerpu sa vatre.

  4. U posebnoj posudi umutite pavlaku za kuvanje, ekstrakt vanile i prstohvat soli.

  5. Kada se mleko malo rashladi i bude mlako, pomešajte sa smesom od pavlake za kuvanje i ravnomerno rasporedite u modlu.

  6. Stavite modlu u frižider i sačekajte oko 4 sata da se želatin zgusne.

  7. Poslužite panakotu sa domaćim džemom od malina ili sezonskog voća.

Uživajte!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.