Sastojci
400 ml Moja Kravica mleka
400 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
70 g šećera
3 kafene kašike želatina
1 kafena kašika vanila ekstrakta
Prstohvat soli
Priprema
Podmažite modlu veoma tankim slojem ulja.
Sipajte mleko u šerpu i stavite na blagu vatru. Potrebno je zagrejati mleko, ali ne dozvoliti da krene da ključa.
Kada se mleko zagreje, dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte i šećer. Kada se i šećer otopi, sklonite šerpu sa vatre.
U posebnoj posudi umutite pavlaku za kuvanje, ekstrakt vanile i prstohvat soli.
Kada se mleko malo rashladi i bude mlako, pomešajte sa smesom od pavlake za kuvanje i ravnomerno rasporedite u modlu.
Stavite modlu u frižider i sačekajte oko 4 sata da se želatin zgusne.
Poslužite panakotu sa domaćim džemom od malina ili sezonskog voća.
Uživajte!