Sastojci
30 g Moja Kravica maslaca
300 g kukuruznog brašna
700 ml vode
200 ml Moja Kravica mleka 2,8%mm
100 g Moja Kravica sitnog sira
2 kašike putera
Soli po ukusu
Priprema
U šerpu sipajte vodu i mleko, dodajte so i ostavite da provri. Kada voda i Moja Kravica mleko 2,8%mm proključaju, smanjite vatru i počnite da dodajete kukuruzno brašno.
Sipajte brašno postepeno, u mlazu, sve vreme mešajući, kako se ne bi stvorile grudvice. Nastavite da kuvate mešajući, sve dok ne dobijete željenu gustinu.
Palenta je spremna kada varjačom prođete kroz nju, a ona ostavi trag po šerpi. U posebnoj šerpici otopite maslac. Gotovu, još vruću palentu prelijte otopljenim maslacem.
Sir možete umešati, a možete ga i samo posuti po površini.
Prijatno!