Sastojci
4 jaja
400 g mekog brašna
500 ml Moja Kravica mleka 2,8%mm
1-2 kesice vanilinog šećera
Prstohvat soli
1 kašika ulja za smesu i malo za podmazivanje tiganja
Priprema
Sveža jaja dobro umutite, a zatim dodajte malo soli (ne više od pola kašičice) i vanilin šećer po ukusu. Sve možete umutiti ručno ili mikserom.
Potom dodajte preostale sastojke, tako što ćete prvo staviti 250 ml Moja Kravica mleka 2,8%mm i pola brašna, te dobro umutiti ručno a potom i mikserom. Zatim dodajte ostatak Moja Kravica mleka 2,8%mm i brašna i opet umutite mikserom. Homogenoj smesi lagano dodajte kiselu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.
Za uspešan recept za palačinke, važno je da dobro sjedinite sastojke i kreirate homogenu smesu koja nema grudvice, a potom je preporuka da ostavite smesu da odstoji 20 do 30 minuta u frižideru.
Pečenje je još jedan korak na koji treba da obratite pažnju prilikom pripreme kako biste dobili najmekše testo za palačinke koje ćete moći lako da filujete i uživate u neodoljivo slatkim ukusima! Preporuka je da palačinke pečete na tihoj vatri.
Gotove palačinke možete servirati uz fil po vašem ukusu i želji.
Prijatno!