U ritmu modernog života, doručak često zauzima poslednje mesto. U jurnjavi kroz jutarnje obaveze, često se zadovoljavamo brzim i nedovoljno kvalitetnim obrocima, ili čak potpuno preskočimo doručak, koji je najvažniji obrok. Međutim, donosimo vam rešenje za doručak koji ne samo da štedi vreme, već i mazi vaše nepce i sprema vaše telo za izazovan dan koji je pred vama. Započinjanje dana nutritivno bogatim doručkom ima mnogo benefita za naše telo, poboljšava nivo energije, koncentraciju i naravno, utiče pozitivno na telesnu težinu.
Ovsena kaša koja se priprema preko noći – trend doručka koji osvaja svet. Međutim u ovom receptu, ovsene pahuljice spremamo na malo drugačiji način, uz grčki jogurt.
Pred vama je recept za hranljiv i jednostavan doručak, dostupan čak i najzauzetijim pojedincima, ovsena kaša koja će uštedeti vaše vreme i idealan je izbor doručka za poneti.
Sastojci
Ovsene pahuljica
Kokos listići
Čija semenki
Kikiriki putera
Cimeta
Sok limete
Vanila ekstrata
Javorov sirup
Rendana kora limete
Mleko
Grekos grčki jogurt
Mango
Priprema
Sve suve sastojke (ovsene pahuljice, čija semenke, listiće kokosa) pomešajte u činiju i nakon toga dodajte Grekos grčki jogurt i ostale tečne sastojke (mleko, vanila ekstrat, sok limete i javorov sirup). Dodajte rendanu koru limete i sve dobro promešajte.
Prekrijte činiju i ostavite u frižideru preko noći. Uglavnom je ovsenim pahuljicama potrebno najmanje jedan sat da dobiju odgovarajuću konzistenciju.
Kada ste spremni za obrok, iseckajte mango i stavite preko ovsene kaše koju ste pripremili. Nema potrebe za podgrevanje, ovu ovsenu kašu treba jesti hladnu!