Najbolji recepti sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje

Sadržaj

Kremasta piletina u sosu od spanaća i pečurki

Za 4 osobe

SASTOJCI

  • 3 kašike maslaca
  • 400g pilećeg belog mesa (isečenog na šnicle)
  • So, biber i mlevena paprika po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500g pečurki (naseckanih na listiće)
  • 4 čena belog luka (sitno naseckanog)
  • 80g svežeg spanaća
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • ½ šolje supe
  • 1 kašika brašna

POSTUPAK

Belo meso začiniti sa obe strane i izdinstati u tiganju na maslacu dok ne dobije zlatnu boju pa izvaditi iz tiganja. Dodati po potrebi ulje u tiganj i izdinstati pečurke.

Dodati beli luk i spanać pa dinstati dok ne omekšaju. Uliti pavlaku za kuvanje i supu u tiganj i dinstati dok ne provri, potom smanjiti temperaturu i dodati brašno.

Začiniti sos po ukusu (so, biber, paprika). Vratiti piletinu nazad u tiganj i dinstati još par minuta.

Servirati sa sveže naseckanim peršunom.

Njoke u sosu od paradajza

Za 2 osobe

SASTOJCI

  • 500g njoki
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk (naseckan na kockice)
  • 3 čena belog luka (naseckana na listiće)
  • 400g paradajz pelata
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu
  • 40g rendane Gaude
  • Sveži bosiljak

POSTUPAK

Obariti njoke prema uputstvu sa pakovanja u slanoj kipućoj vodi. Ostaviti ih po strani. Na ulju izdinstati crni i beli luk dok ne postane staklast pa dodati paradajz, pelat i drvenom varjačom mešati i gnječiti paradajz dok ne proključa.

Uliti pavlaku za kuvanje i dobro sjediniti sos, začiniti po ukusu (so i biber), pustiti da proključa pa kuvati još par minuta. Ubaciti njoke, sitno naseckan bosiljak i Gaudu u tiganj i dobro izmešati. Pustiti da se sir malo zagreje pa služiti toplo.

Ukrasiti sa svežim bosiljkom i još malo sitno rendane Gaude.

Zapečene palačinke sa jabukama

Za 6 palačinki

SASTOJCI

Za palačinke:

  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • Pola kašike šećera
  • 100ml Moja Kravica mleka
  • 50ml gazirane vode
  • 60g brašna
  • Kašika ulja + ulje za pečenje

Za nadev:

  • 3 oljuštene jabuke naseckane na kockice
  • 30g smeđeg šećera
  • Kašika cimeta
  • Šaka naseckanih lešnika

Za sos:

  • 1 jaje
  • 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 2 kašike smeđeg šećera + za posipanje
  • Karamel sos za ukrašavanje

POSTUPAK

Umutiti sve sastojke za palačinke i ispeći ih u tiganju pa ostaviti po strani. Iseckane jabuke pomešati sa cimetom, šećerom i lešnikom i dobro promešati. Filovati palačinke nadevom i motati ih (kao sarmu) pa ih ređati u pleh veličine 26cm x 15cm.

Umutiti jaje, dodati Moja Kravica pavlaku za kuvanje i šećer, pa preliti palačinke sa filom. Posuti preko palačinki malo smeđeg šećera i peći u rerni na 200°C (20-25minuta), primetićete da su gotove kada dobiju braonkastu boju od gore.

Služiti ih sa karamel sosom i malo naseckanih lešnika.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.