Kremasta piletina u sosu od spanaća i pečurki
Za 4 osobe
SASTOJCI
- 3 kašike maslaca
- 400g pilećeg belog mesa (isečenog na šnicle)
- So, biber i mlevena paprika po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500g pečurki (naseckanih na listiće)
- 4 čena belog luka (sitno naseckanog)
- 80g svežeg spanaća
- 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- ½ šolje supe
- 1 kašika brašna
POSTUPAK
Belo meso začiniti sa obe strane i izdinstati u tiganju na maslacu dok ne dobije zlatnu boju pa izvaditi iz tiganja. Dodati po potrebi ulje u tiganj i izdinstati pečurke.
Dodati beli luk i spanać pa dinstati dok ne omekšaju. Uliti pavlaku za kuvanje i supu u tiganj i dinstati dok ne provri, potom smanjiti temperaturu i dodati brašno.
Začiniti sos po ukusu (so, biber, paprika). Vratiti piletinu nazad u tiganj i dinstati još par minuta.
Servirati sa sveže naseckanim peršunom.
Njoke u sosu od paradajza
Za 2 osobe
SASTOJCI
- 500g njoki
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk (naseckan na kockice)
- 3 čena belog luka (naseckana na listiće)
- 400g paradajz pelata
- 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- So i biber po ukusu
- 40g rendane Gaude
- Sveži bosiljak
POSTUPAK
Obariti njoke prema uputstvu sa pakovanja u slanoj kipućoj vodi. Ostaviti ih po strani. Na ulju izdinstati crni i beli luk dok ne postane staklast pa dodati paradajz, pelat i drvenom varjačom mešati i gnječiti paradajz dok ne proključa.
Uliti pavlaku za kuvanje i dobro sjediniti sos, začiniti po ukusu (so i biber), pustiti da proključa pa kuvati još par minuta. Ubaciti njoke, sitno naseckan bosiljak i Gaudu u tiganj i dobro izmešati. Pustiti da se sir malo zagreje pa služiti toplo.
Ukrasiti sa svežim bosiljkom i još malo sitno rendane Gaude.
Zapečene palačinke sa jabukama
Za 6 palačinki
SASTOJCI
Za palačinke:
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- Pola kašike šećera
- 100ml Moja Kravica mleka
- 50ml gazirane vode
- 60g brašna
- Kašika ulja + ulje za pečenje
Za nadev:
- 3 oljuštene jabuke naseckane na kockice
- 30g smeđeg šećera
- Kašika cimeta
- Šaka naseckanih lešnika
Za sos:
- 1 jaje
- 250ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
- 2 kašike smeđeg šećera + za posipanje
- Karamel sos za ukrašavanje
POSTUPAK
Umutiti sve sastojke za palačinke i ispeći ih u tiganju pa ostaviti po strani. Iseckane jabuke pomešati sa cimetom, šećerom i lešnikom i dobro promešati. Filovati palačinke nadevom i motati ih (kao sarmu) pa ih ređati u pleh veličine 26cm x 15cm.
Umutiti jaje, dodati Moja Kravica pavlaku za kuvanje i šećer, pa preliti palačinke sa filom. Posuti preko palačinki malo smeđeg šećera i peći u rerni na 200°C (20-25minuta), primetićete da su gotove kada dobiju braonkastu boju od gore.
Služiti ih sa karamel sosom i malo naseckanih lešnika.