Mus od bele čokolade

Sadržaj

Sastojci

  • 4 jaja

  • 4 kašike smeđeg šećera

  • 50 g Moja Kravica maslaca

  • 250 g bele čokolade

  • 250 g Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 200 g malina

  • opciono malo šlaga za dekoraciju


Priprema

  1. Žumanca odvojiti od belanca pa belanca umutiti u čvrst šne.

  2. U šerpici dobro promešati žumanca sa šećerom, dodati Moja Kravica pavlaku i maslac i na laganoj vatri stalno mešajući kuvati dok se blago ne zgusne, a zatim smesu preliti preko sitno iseckane bele čokolade i mešati dok se sva čokolada ne istopi i smesa sjedini.

  3. Kada se malo prohladi lagano umešati umućena belanca i mus raspodeliti po čašama.

  4. Ostaviti u frižideru 4 sata da se stegne (a najbolje preko noći) pa servirati sa malo šlaga i dosta malina (ili drugog bobičastog voća).

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.