Mimoza salata

Sadržaj

Sastojci

  • 3 srednja krompira

  • 300 g Moja Kravica pavlake sa pečurkama

  • 200 g šunke

  • 200 g Imlek gaude

  • 3 jaja

  • malo listića mirođije za dekoraciju

Priprema

  1. Krompir skuvati sa sve korom, dobro ohladiti pa oljuštiti i narendati na krupno te posoliti i pobiberiti.

  2. Jaja skuvati, prohladiti, oljuštiti i odvojiti jedno žumance a ostalo izrendati na sitno.

  3. Šunku izrendati na krupno a gaudu 2/3 na krupno a 1/3 na sitno rende.

  4. Slagati salatu na sledeći način: Na dno činije za serviranje (ili čaša ako ćete servirati kao porcije za jednog) staviti polovinu krompira, zatim sloj Moja Kravica pavlake sa pečurkama pa polovinu šunke pa sloj Moja Kravica pavlake sa pečurkama, polovinu krupno rendane gaude, polovinu jaja, sloj Moja Kravica pavlake sa pečurkama pa sve ponoviti, ostatak krompira, sloj pavlake, ostatak šunke, sloj pavlake, ostatak krupno rendane gaude, ostatak jaja i od gore staviti malo deblji sloj pavlake a onda celu salatu ukrasiti zgnječenim žumancetom, mirođijom i sitno rendanom gaudom.

  5. Salatu dobro rashladiti pa servirati.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.