Da li ste spremni za magiju ukusa? Isprobajte Magični kolač i uživajte!
Sastojci
(za kalup prečnika 26 cm)
Za kolač:
100 g Moja Kravica maslaca
150 g prah šećera
4 jaja
80 g brašna
40 g kakao praha
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
100 ml Moja Kravica mleka
ekstrakt vanile
Za dekoraciju:
šećer u prahu
bobičasto voće po želji
ulupana Moja Kravica slatka pavlaka
Priprema
Omekšali maslac dobro umutiti. Dodati šećer i ekstrakt vanile i nastaviti sa mešanjem, a onda i jedno po jedno žumance. Zatim naizmenično dodavati miks brašna i kakao praha, mlakog mleka i pavlake za kuvanje. (Smesa će biti poprilično retka ali tako i treba.)
Zasebno umutiti belanca u čvrsti šne pa ručno dodati predhodnoj smesi i izliti testo u kalup (namazan maslacem) te staviti u rernu predhodno zagrejanu na 170 stepeni na 45-50 minuta.
Izvaditi kolač iz rerne, ostaviti ga u kalupu da se ohladi na sobnoj temperature, a onda ga staviti u frižider na minimum 2 sata, a najbolje preko noći.
Servirati sa ulupanom slatkom pavlakom, bobičastim voćem i listićima mente.