Limun tart

Sadržaj

Sastojci

  • (za 3 tarta prečnika 12 cm i jednog od 20 cm)

  • Za testo:

  • 250 g brašna

  • 100 g šećera

  • 125 g Moja Kravica hladnog maslaca

  • Nekoliko kašičica ledene vode

  • Za krem:

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 3 jaja

  • kora jednog limuna

  • sok jednog limuna

  • 100 g šećera

  • 50 ml Moja Kravica mleka

  • 1 vanilin šećer

  • Za dekoraciju:

  • šećer za karamelizaciju (opciono)

  • sveže borovnice, maline ili neko drugo bobičasto voće (može i zamrznuto)


Priprema

    Priprema testa:

    1. U veću električnu seckalicu staviti brašno, šećer i hladan maslac seckan na kockice, pa miksati dok se ne stvori ujednačeno mrvičasta smesa. Dodati zatim jaje i nastaviti sa miksanjem dok se testo ne spoji u loptu. (Po potrebi dodati kašiku-dve ledene vode).

    2. Testo podeliti na dva dela, umotati u providnu foliju i staviti u frižider na par sati. Testo zatim tanjiti između dva lista papira za pečenje i njime obložiti sve kalupiće, prethodno namazane maslacem.

    3. Kalupiće onda staviti u frižider da se testo dobro ohladi, a zatim ga izbockati viljuškom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15-ak minuta, tj. dok blago nije krenulo da rumeni.

    Priprema fila:

    1. U činiju za mešanje staviti jaja, šećer, Moja Kravica pavlaku za kuvanje i mleko, sok i koru limuna i vanilu pa sve lagano promešati.

    2. Polupečeno testo napuniti filom i nastaviti sa pečenjem oko 30-ak minuta, tj. dok od gore blago nisu porumenele.

    3. Izvaditi testo iz rerne i ostaviti ih da se potpuno ohlade.

    Serviranje:

    1. Servirati sa bobičastim voćem, a može se i posuti šećerom, karamelizovati pa dodati malo bobičastog voća.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.