Limun cheesecake

Sadržaj

Osvežavajuće, kremasto i neodoljivo – Limun cheesecake je dezert koji ćete zavoleti na prvu! Savršen spoj krem sira, osvežavajućeg limuna i bogate slatke pavlake čini ga idealnim kada na trpezi želite nešto drugačije, a lepo!

Sastojci

  • Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa

  • 125 g rastopljenog Moja Kravica maslaca

  • 1 kašika šećera u prahu

  • 50ml mleka

  • Za fil:

  • 250 ml Moja Kravica slatke pavlake

  • 300 g Moja Kravica krem sira

  • 100 g šećera u prahu

  • sok od jednog većeg limuna (oko 50 ml)

  • narendana korica 1 limuna

  • 1 kesica želatina (10 g) + 4 kašike vode za pripremu

  • Za dekoraciju:

  • tanke kriške limuna

  • listići mente


Priprema

    1. Usitnite keks, dodajte rastopljeni maslac, šećer u prahu i mleko. Dobro sjedinite da dobijete teksturu mokrog peska. Utisnite ravnomerno u kalup prečnika 22–24 cm i stavite u frižider da se stegne oko 20 minuta.

    2. Umutite krem sir sobne temperature sa šećerom, limunovim sokom i koricom. U drugoj posudi umutite rashlađenu Moja Kravica slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Spojite obe smese lagano mešajući.

    3. Pripremite želatin u 4 kašike hladne vode (ostavite da nabubri 5 min), zatim ga kratko otopite i umešajte u fil.

    4. Pripremite želatin u 4 kašike hladne vode (ostavite da nabubri 5 min), zatim ga kratko otopite i umešajte u fil.

    5. Fil rasporedite preko kore i poravnajte. Ostavite cheesecake u frižideru najmanje 4h, najbolje preko noći, a pred služenje ukrasite kriškama limuna i listićima mente.

Isprobajte recept i podelite sa nama utiske!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.