Osvežavajuće, kremasto i neodoljivo – Limun cheesecake je dezert koji ćete zavoleti na prvu! Savršen spoj krem sira, osvežavajućeg limuna i bogate slatke pavlake čini ga idealnim kada na trpezi želite nešto drugačije, a lepo!
Sastojci
Za koru:
250 g mlevenog keksa
125 g rastopljenog Moja Kravica maslaca
1 kašika šećera u prahu
50ml mleka
Za fil:
250 ml Moja Kravica slatke pavlake
300 g Moja Kravica krem sira
100 g šećera u prahu
sok od jednog većeg limuna (oko 50 ml)
narendana korica 1 limuna
1 kesica želatina (10 g) + 4 kašike vode za pripremu
Za dekoraciju:
tanke kriške limuna
listići mente
Priprema
Usitnite keks, dodajte rastopljeni maslac, šećer u prahu i mleko. Dobro sjedinite da dobijete teksturu mokrog peska. Utisnite ravnomerno u kalup prečnika 22–24 cm i stavite u frižider da se stegne oko 20 minuta.
Umutite krem sir sobne temperature sa šećerom, limunovim sokom i koricom. U drugoj posudi umutite rashlađenu Moja Kravica slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Spojite obe smese lagano mešajući.
Pripremite želatin u 4 kašike hladne vode (ostavite da nabubri 5 min), zatim ga kratko otopite i umešajte u fil.
Pripremite želatin u 4 kašike hladne vode (ostavite da nabubri 5 min), zatim ga kratko otopite i umešajte u fil.
Fil rasporedite preko kore i poravnajte. Ostavite cheesecake u frižideru najmanje 4h, najbolje preko noći, a pred služenje ukrasite kriškama limuna i listićima mente.
Isprobajte recept i podelite sa nama utiske!

