Lagane pljeskavice od ovsenih pahuljica

  • 20 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 10% mm

  • 1 kockica za kokosiju supu

  • 100 g ovsenih pahuljica

  • 1 jaje

  • prstohvat karija

  • prstohvat crvene paprike

  • prstohvat bosiljka

  • 1/2 glavice crnog luka

  • 1 čen belog luka

  • 1 kašika seckanog peršunovog lišća

  • prstohvat bibera

  • 3 kašike prezli

Priprema

  1. Stavite u šerpu Moja Kravicu pavlaku za Kuvanje, kocku za supu i pustite da provri. Kad provri dodati ovsene pahuljice i mešati dok se ne prohlade.

  2. Beli i crni luk sto sitnije naseckajte. U posudu stavite potopljene pahuljice, dodajte jaje, peršunov list, beli i crni luk, kari, crvenu papriku, bosiljak, malo bibera. Sve izmešamo i na kraju dodajte kašiku po kašiku prezli. Ako je potrebno dodajte još malo prezli da bi dobili masu od kojih ćete oblikovati pljeskavice. Ne sme biti suviše tvrdo.

  3. Pljeskavice poslažite na tacnu, pokrijte folijom i stavite u frižider na pola sata. U tiganj sipajte malo ulja, ugrejati i pržiti pljeskavice.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.