Kuvajte sa Mojom Kravicom

Sadržaj

Mini koh

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • Prstohvat soli
  • 7 kašika šećera
  • 4 kašike griza
  • Pola kesice praška za pecivo
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • Kašika arome vanile
  • Karamela za ukrašavanje (opciono)

Postupak: Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca umutiti sa malo soli dok ne zapene, pa dodati 4 kašike šećera. Mutiti dok ne dobijete čvrst šam.
Dodati žumanca, griz i prašak za pecivo i sjediniti spatulom.
U podmazane posudice izliti smesu (3/4 posudice napuniti) i peći na 180 stepeni, 20 – 25 min.
Dok se koh kuva skuvati pavlaku, ostatak šećera i vanilu dok ne provri.
Topao koh u posudicama probosti na nekoliko mesta viljuškom i zalivati toplom smesom kašiku po kašiku dok ne potrošite smesu. Kolač ostavite da se prohladi pa ga ukrasite karamelom i služite.

Goveđe ćufte u sosu od šampinjona

Sastojci:

  • 500g mlevenog goveđeg mesa (ili mešanog)
  • 50g prezli
  • 2 sitno naseckana bela luka
  • 1 jaje
  • Kašičica soli
  • Kašičica suvih začina (peršun i majčina dušica)
  • Pola kašičice bibera
  • Par kašika ulja (za dinstanje)
  • 200g pečurki, sitno naseckanih
  • 30g maslaca
  • 2 čena belog luka (izgnječena)
  • 3 kašike brašna
  • 500ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 200ml goveđe supe
  • 1 kašika soja sosa
  • Puna kašika sitno naseckanog suvog peršuna
  • So i biber po ukusu

Postupak: Pomešati u posudi meso, prezle, beli luk, jaje i začine. Dobro rukama izmešati sastojke pa sa blago nauljenim rukama formirati ćufte (oko 50g po jednoj). Izdinstati ih na malo ulja dok ne porumene sa svih strana i izvaditi ih iz tiganja. U istom tiganju, dodati malo ulja ako treba, izdinstati pečurke dok ne omekšaju pa ih takođe izvaditi iz tiganja. Opet u istom tiganju otopiti maslac, dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati brašno i dinstati dok se isto ne ugreje. Dodati pavlaku za kuvanje, supu i soja sos. Kuvati sos uz mešanje, kako se ne bi stvorile grudvice dok sos ne proključa. Vratiti pečurke i ćufte u tiganj i ostaviti da se kuva (do 10 min). Posoliti i pobiberiti po potrebi pa dodati sitno naseckani sveži peršun i dobro promešati. Servirati preko pire krompira i služiti toplo.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.