Kuglof sa bundevom

Sadržaj

Sastojci

  • Za kolač:

  • 320 g brašna

  • 1 kesica praška za pecivo

  • pola ravne kašičice sode bikarbone

  • 1 kašičica cimeta

  • 250 g pirea od bundeve

  • 2 kašike meda

  • 100 g Moja Kravica maslaca

  • 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje

  • 100 g šećera

  • 2 vanilin šećera

  • 3 jaja

  • Za preliv:

  • oko 150 g šećera u prahu

  • par kašika Moja Kravica pavlake za kuvanje


Priprema

    Priprema kolača:

    1. U činiju za mešanje staviti pire od bundeve, otopljen puter, šećer, vanilin šećer, med, jaja i pavlaku za kuvanje, pa sve dobro promešati.

    2. Zasebno pomešati brašno i cimet zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa tu mešavinu lagano dodati u vlažne sastojke.

    3. Smesu izliti u kalup za kuglof namazan puterom i peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta, tj. dok čačkalica kada je probodete kroz sredinu ne izađe suva.

    4. Gotov kolač ostaviti desetak minuta u kalupu, a onda staviti na tanjir i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

    Priprema glazure:

    1. U šolju staviti šećer u prahu i malo po malo dodavati Moja Kravica pavlaku za kuvanje tek toliko da se dobije gust preliv koji lepo može curiti niz kolač, ali paziti da ne bude suviše tečan jer će onda sve samo skliznuti i jedva ostati na kuglofu.

    2. Hladan kuglof preliti glazurom i staviti u frižider da se sve dobro ohladi, a onda servirati.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.