Sastojci
Za kolač:
320 g brašna
1 kesica praška za pecivo
pola ravne kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
250 g pirea od bundeve
2 kašike meda
100 g Moja Kravica maslaca
250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
100 g šećera
2 vanilin šećera
3 jaja
Za preliv:
oko 150 g šećera u prahu
par kašika Moja Kravica pavlake za kuvanje
Priprema
U činiju za mešanje staviti pire od bundeve, otopljen puter, šećer, vanilin šećer, med, jaja i pavlaku za kuvanje, pa sve dobro promešati.
Zasebno pomešati brašno i cimet zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa tu mešavinu lagano dodati u vlažne sastojke.
Smesu izliti u kalup za kuglof namazan puterom i peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta, tj. dok čačkalica kada je probodete kroz sredinu ne izađe suva.
Gotov kolač ostaviti desetak minuta u kalupu, a onda staviti na tanjir i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U šolju staviti šećer u prahu i malo po malo dodavati Moja Kravica pavlaku za kuvanje tek toliko da se dobije gust preliv koji lepo može curiti niz kolač, ali paziti da ne bude suviše tečan jer će onda sve samo skliznuti i jedva ostati na kuglofu.
Hladan kuglof preliti glazurom i staviti u frižider da se sve dobro ohladi, a onda servirati.
Priprema kolača:
Priprema glazure: