Kremasti prokelj

  • 30 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • Grubo iseckan prokelj

  • 1 glavica crvenog luka (iseckanog)

  • 2 čena belog luka (usitnjenog)

  • ½ šolje Moja Kravica pavlake za kuvanje 10% mm

  • 100g Moja Kravica krem sira

  • 1 šolja Imlek Gauda sira (izrendanog)

  • So

  • Biber

Priprema

  1. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri.

  2. Kada se zagreje, dodajte jednu kašiku maslinovog ulja, crveni i beli luk. Uz mešanje dodajte prokelj, so, biber i sačekajte 3-4 minuta kako bi prokelj omekšao. Sklonite tiganj sa vatre i u posebnoj posudi promešajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje od 10% mm, krem sir i sir. Dodajte prokelj u tu smesu i sve dobro promešajte.

  3. Koristeći preostalo maslinovo ulje (1 kašiku) podmažite posudu za pečenje i prebacite smesu u nju. Pecite na 190 stepeni 10-15 minuta.

  4. Poslužite uz krekere, prepečeni hleb ili tortilje.

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.